• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
İkinci El Ayakkabıya İlgi Memnun Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ucuz ve kaliteli olması nedeniyle birçok insan ikinci el ayakkabı alırken, yıllardır bu işle uğraşan esnaf her şeye rağmen hallerini şükrediyor.

 

Son yaşanan depremden sonra işlerinin kötüye doğru gittiğini ifade eden ayakkabıcı esnaftan Mehmet Yarız, 12 yıldır bu mesleği yaptığını belirterek ihracat fazlası ve hafif defolu ayakkabıları sattığını ifade etti. Yarız, " Sıfır ayakkabı alamayan insanlar daha ucuz olan ikinci el ayakkabıları almak zorunda kalıyor. Piyasada normal bir ayakkabının fiyatı 70-80 TL'den başlıyor. Bizler ise aynı kalitedeki hatta daha kaliteli ayakkabıları 30 ile 40 TL arasında satıyoruz. Bu yüzden halk genel olarak ikinci el ayakkabılara rağbet ediyor" dedi.

 

Maddi imkanların yetersizliğinden dolayı ikinci el ayakkabı alan Nihaç Satılmış ise, aldığı ikinci el bir ayakkabıyı birkaç yıl giydiğini belirtti. Satılmış, "Hem fiyatları uygun hem de kaliteleri çok iyi. Depremden sonra insanların çoğu işsiz kaldı. Halkın sıfır ayakkabıya verecek parası yok. Bu yüzden ikinci el ayakkabı alıyorlar" dedi. Depremden sonra maddi sıkıntı çektiklerini ve sıkıntılarının devam ettiğini dile getiren Satılmış, maddi imkânlarının yetersizliğinden dolayı çocukları için de ikinci el ayakkabı aldığını kaydetti.

 

Genel olarak ayakkabıları İstanbul'dan getirdiklerini ifade eden ayakkabıcı esnaftan Caner Sağlam ise ikinci el ayakkabıcılığı 10 yıldır yaptığını söyledi. Ayakkabıları İstanbul'dan getirmelerini daha çok ve kaliteli olmalarına bağlayan Sağlam, getirilen ayakkabıların bir dizi temizlik aşamasından geçtiğini ifade ederek, halkın bu konudaki tereddütlerini giderdi. Ayakkabıların kurutulduktan sonra boyanarak raflarda yerini aldığını belirten Sağlam, şu ana kadar herhangi bir şikayet almadıklarını söyledi.

 

Her keseye uygun ayakkabıların bulunduğunu kaydeden Sağlam, "Fiyatlarımız 15 TL'den başlıyor 40 liraya kadar çıkıyor. Getirdiğimiz ayakkabılar da öyle sıradan ayakkabılar değil. Genel olarak marka ayakkabılar getiriyoruz. Her birinin piyasa fiyatı, ortalama 100 ile 200 TL arasında değişiyor" diyerek müşterilerinin çoğunun öğrenci ve memurlardan oluştuğunu ifade etti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir