• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dul Kadınlar Nasıl Maaş Alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, vefat etmiş kadınlara yönelik Sosyal Yardım Projesi'yle ilgili bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, projenin Batman'da ve diğer tüm illerde toplumun kanayan bir yarasını iyileştirmeye dönük bir çalışma olduğunu belirtti.

 

2100 Başvuru Alındı, 159'u Karara Bağlandı
AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Alp'ın başvuruların yapıldığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığı bilgiye göre, projenin yürürlüğe girmesiyle beraber Batman Merkezde 2100 başvurunun yapıldığı ve değerlendirilmeye başlandığı ve 159 başvurunun karara bağlanarak aylıkların geçtiğimiz hafta başvuru sahiplerinin PTT hesaplarına aktarıldığı öğrenildi.

 

AK Parti Batman İl Başkanı Güneştekin başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda alınmaya devam edildiği ve mevcut başvuruların değerlendirildiği, bir an önce karara bağlanma yönünde Vakıf personelinin evlere ziyaretlerle hummalı bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi.

 

Kimler Faydalanabilir?
"Kadınlara çalışma ortamı hazırlamak ve muhtaçlık durumunu ortadan kaldırmak da diğer önemli hedeflerimiz arasındadır" diyen Güneştekin, projenin uygulama şekli ve projeden kimlerin faydalanabileceğiyle ilgili de sorularımızı yanıtladı.

 

Güneştekin, "Eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda bulunan sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan kadın, babası veya çocuğu üzerinden sadece sağlık güvencesinden faydalanıyor olsun ya da olmasın ama herhangi bir kuruluştan aylık ve gelir elde edemiyorsa bu yardımlardan faydalanabilir" dedi.

 

Yardım Miktarı Ne Kadar Olacak?
Yardım miktarı ve yardıma karar verilmesi süreciyle ilgili de konuşan Güneştekin, "Başvuru yapanın ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yardım almasına karar verilen kadına aylık 250 TL olmak kaydıyla 2 ayda bir 500 TL olarak ödenecektir" ifadelerini kullandı. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir