• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
"Hayata her zaman pozitif bakılması gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen evlilik okulunda eğitime katılan ve mezun olan 196 çift için tören düzenlendi. Törende evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları verilirken çamaşır makinası da hediye edildi.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen evlilik okulundaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 196 çift, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni evlenen çiftlere bir müjde vererek her ay bir çifti umreye göndereceğini söyledi.

Şahinbey Belediyesinin 2009 yılında başlattığı "Evlilik Okulu" projesini Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile bilirlikte yürütüyor.

Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen sertifika törende evli çiftlere hitap eden İl Müftüsü Ahmet Çelik, hayata her zaman pozitif bakılması gerektiğini belirterek, "Hayatımızda pozitif düşünüp sevgi ve birlikten yana olalım." dedi.

Bu projenin önemli olduğunu ve emeği geçenlere de teşekkür eden Çelik, yapılan bütün çalışmaların Gaziantep'e bir nefes aldırmak ve pozitif bir hava kazandırmak için olduğunu ifade etti.

"İyilik ve güzellik dileyin"

Çelik, "Allah sizi biriyle karşılaştırıp birinin kapsını çaldırıp elinizi boş döndürmediyse Cenab-ı Hakk'ın takdiridir. Evlilik olayı tamamen takdiri ilahidir. Kaderini seven yoluna devam eder ve hayatını mutlu kılar. Kaderini sevmeyen karşılaştığı her zorlukta 'alın yazım' buymuş der. Allah'ın iradesi kulun iradesine nazırdır. Allah'tan İyilik ve güzellik dilersek bizlere onu verir. Ancak kötü tablolar çizersek onlarla karşılaşırız. Hayatımızda pozitif düşünüp sevgi ve birlikten yana olalım." dedi.

Evlilik okulunun birçok çiftin hayatını değiştirdiğine dikkat çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da evlilik okulunda şuana kadar 26 bin 47 kişinin eğitim aldığını söyledi.

"Hayatımızı cennet yapmanın yolu iyi bir evlilik hayatından geçiyor"

Evliliğin insan hayatında çok önemli bir nokta olduğunu belirten Tahmazoğlu, "Biliyorsunuz her şeyin başı eğitim ve dinimizin ilk emri de oku. Evlilik insan hayatında çok önemli bir noktadır. Aslında eşler, insanı ya cennete ya da cehenneme götürüyor.  Çünkü bir insanın evlilik hayatı gerçekten iyiyse insan dünyada cenneti yaşar. Evlilik hayatı kötüyse hiç ahrete gitmeye gerek yok ve bu dünyada cehennemi yaşarsın. Bu nedenle hayatımızı cennet yapmanın yolu iyi bir evlilik hayatından geçiyor. Güzel gören güzel düşünür ve hayattan lezzet alır. Aslında bunu hayatımızda uygulayabilirsek ve her şeye olumlu tarafından baksak kendimizde mutlu oluruz, karşı tarafı da mutlu etmiş oluruz. Dünya hayatı zaten çok kısa ve bir an gibi geçiyor. Bu nedenle bulunduğumuz anı ve günü güzel geçirirsek ondan sonra hayat güzel geçmiş olacak." dedi.

"Her ay bir çifti umreye göndereceğiz"

Tahmazoğlu, evlilik okulu eğitimine katılan ve yeni evlenen bir çifti, her ay umreye göndereceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz yeni evlenen çiftlerimize çamaşır makinası hediye ediyoruz. Ancak çiftlerimize benim bir sürprizimiz daha olsun, evlenecek olan bir çiftimizi sertifika törenimizde kurayla umreye gönderelim. Bildiğiniz gibi ortaokul ve lise öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz ve dağıttığımız kitaplardan sınava tabi tutup, okulun birincilerini, ikincilerini ve üçüncülerini ödüllendiriyoruz. Daha önce de öğrencilerimizi Konya'ya gönderdik. Bunun yanı sıra eşofman takımı, bisiklet gibi hediyeler verdik. Öğrencilerimize bu ay ki ödülümüz şubat tatilinde onları umreye göndermek. Bu konuda sınavımızı yaptık, şubat tatilinde 164 öğrencimizi umreye göndereceğiz. Bu uygulamayı üç yıldan bu yana yapıyoruz. Evlilik okuluna da katılan ve yeni evlenen çiftlerimizden bir çiftimizi de kurayla 'umreye gönderelim' dedik."

Tahmazoğlu, 176 kişilik yeni evlenen çift listesinden bir çifti belirlemek için 0'dan 9'a kadar yazdığı kâğıtlardan birini salonda bulunan bir çocuğa, iki kâğıdı ise müftülere çektirerek umreye gidecek olan çiftler belirlenmiş oldu.

Umre heyecanını yaşadılar

Kurada çıkan 68 sıra numaralı çiftlerden Fatma Aydın, kurada isimlerinin çıkmasından dolayı oldukça mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, "Umre için dua ediyordum. İsmim kurada çıktı ve bundan dolayı çok heyecanlıyım. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Fatma Aydın'ın eşi Cuma Aydın ise Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, "Ben aslen Muşluyum ve buraya evlendiğim için geldim. Kariyerimde eşim vardı. Şimdide umre çıktı. Çok Mutluyum. Gaziantep bana çok iyi geldi. Herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir