• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Yardıma muhtaç hayvanlara sahip çıkıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından dünyanın en önde gelen hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi bünyesinde kurulan Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarının en güvenli evi oldu.

Gaziantep'in 9 ilçesi ve 600 kırsal mahallesine hizmet veren Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi,  sokaklarda başı boş dolaşan, yaralı ve yardıma muhtaç olan kedi ve köpekleri toplayarak tedavisini yapıyor. Burada tedavi edilen kedi ve köpekler, tüm bakımları yapıldıktan sonra da merkezde kurulan barınaklarda koruma altına alınıyor. Barınakta 5 veteriner, 5 veteriner sağlık teknisyeni ve 15 personel hayvanlar için 7/24 görev yapıyor.

Tecrübeli personeller tarafından özel ekipmanlarla yakalanarak merkeze getirilen ve bütün bakımları yapıldıktan sonra merkezde kurulan doğal barınaklarda koruma altına alınan kedi ve köpekler, hayvan sahibi olmak isteyen vatandaşlara da ücretsiz veriliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, sadece Gaziantep Hayvanat Bahçesi bünyesindeki hayvanlara değil sokaklarda başı boş kalan, yaralı ve yardıma muhtaç kedi ve köpeklere de sahip çıktıklarını söyledi.

2018 yılında yaklaşık 11 bin 250 tane kedi ve köpeği Hayvanat Bahçesi Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde topladıklarını belirten Özsöyler, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, merkezde topladıklarını bu kedi ve köpeklerin tedavileri başta olmak üzere her türlü bakımlarını yaptıklarını belirtti.

Özsöyler, Gaziantep Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin Hayvanat Bahçesi Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verdiğini belirterek, Gaziantep'in 9 ilçesinden ve 600 kırsal mahalledeki başıboş kedi ve köpekleri bu merkezde koruma altına aldıklarını ifade etti.

Sokaklardan topladıkları kedi ve köpekleri kısırlaştırıp çip takarak, tekrar doğal ortamına bıraktıklarını belirten Özsöyler, "Merkeze gelen hayvanların dış parazit yönünden aşılarını yapıyoruz. Çip taktıktan sonra tekrar şehrimizin 20 farklı beslenme noktası ve 120 tane parkta da küçük beslenme noktaları var. Bu hayvanları bu noktalara da bırakıyoruz." dedi.

Barınakta 5 veteriner, 5 veteriner sağlık teknisyeni ve 15 personelin hayvanlar için 7/24 görev başında olduklarını belirten Özsöyler, "Bu personellerimiz merkezde hayvanların sürekli tedavi ve bakımlarını yapmaktadır. Hayvanat bahçesine bağlı olarak çalışan bu birim şehrimizdeki ve ilçelerimizdeki bütün yaralı hayvanları da aynı zamanda bu merkeze getirerek, tedavi etmektedir. Bu hayvanların tedavi ve bakımlarını arkadaşlarımız yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanları için şehrin muhtelif yerlerine büyüklü ve küçüklü beslenme noktaları oluşturdukları beslenme noktalarına yemek ve su bıraktıklarını belirten Özsöyler, bunun yanı sıra eski ahşap seçim sandıklarından yapılan 450 kedi evini, hayvanlarla ilgilenebilecek kişilere ücretsiz olarak dağıttıklarını belirtti.

Özsöyler, "Havaların soğumasıyla birlikte merkezimiz aynı zamanda da sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemesi için hayvanseverlerimize kedi barınağı dağıtmaktayız. Bu kedi barınaklarından isteyen vatandaşlarımız, merkezimize gelerek bizden bu barınakları ücretsiz alabilirler." şeklinde konuştu.

Vatandaşların petshoplardan kesinlikle kedi ve köpek almamalarını isteyen Özsöyler, merkezlerinde her cinsten aşıları, gerekli tedavi ve bakımları yapılmış kedi ve köpeğin ücretsiz olarak verildiğini ifade etti.

2018 yılında yaklaşık 11 bin 250 tane kedi ve köpeği Hayvanat Bahçesi Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde topladıklarını belirten Özsöyler, aşıları, gerekli tedavi ve bakımları yapılmış olan kedi ve köpeklerden 525 tanesini de ücretsiz olarak sahiplendirdiklerini söyledi.

Özsöyler, "İnanılmaz ilgi gören merkezimizde bu yıl 525 tane hayvanı sahiplendirdik. Biz buraya gelen vatandaşlara 'pet shoplardan kedi ve köpek almayın. Gelin barınağa istediğiniz türden hayvanı da biz size ücretsiz olarak verelim' diyoruz. Çocuklarıyla birlikte gelen aileler önce geziyor, sonra da bir tane sahiplenip gidiyor. Aşıları yapılan ve tutanak karşılığında verilen hayvanlar bakılamadığı takdirde ise tekrar alıyoruz." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir