• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman`ın Peygamber Sevdalıları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bir program daha, bir mahşer kalabalığı daha, bir ispat daha… Bu sevdaya hiçbir şey engel olamaz, bu tsunami dalgasının önüne hiçbir şey geçemez demişlerdi.

Demişlerdi, bu yıllardır bastırılmış olan duyguların fışkırmasıdır diye. Öyleydi, çünkü; her marş ayrı bir heyecan, her tekbir apayrı bir diriliş, her konuşma ayrı bir dersti Peygamber Sevdalıları için. Demişlerdi, o meydan sadece doldurulan bedenlerden ibaret değildir diye.

Demişlerdi memleketler insanlarını yüceltmez aksine fertler direnişleriyle memleketlerini yüceltir diye. Batman’ı da Batman’ın Peygamber Sevdalıları yüceltti ve yüceltmeye devam ediyor şüphesiz… Şahit; “Annem, babam, evlatlarım, malım canım yoluna feda olsun” nidaları ve sevdamızın Allah’a ve Rasulüne ulaştığını hisseden yüreğimizdi.

Seneler önce Batman’ın Peygamber Sevdalıları’nı yüzler ile konferans salonları misafir ediyordu. Daha sonra stadyumlar ve son dört senedir meydanlar, aşıkların dolup taştığı, yağmurun ıslatamadığı aşıklar, aşk alanı, aşk meydanı… Yani yüzler, binler, onbinler ve yüzbinler… Yani katlana katlana… Nasıl katlanarak çoğalmasın ki Evindarén Péxember? O, pek çok karanlık sokaklardan geçerken, gözlerimiz karanlıklara alışmışken, nuruyla aydınlıkla tanıştıran Muhammed (s.a.v)! Sevdasıyla zülumatı bertaraf edip sevdalılarını zirveye taşıyan alemlere rahmet!

İşte böylesine bir coşku ile başladı program. Yanık yüreklere ferahlık aşılayan ilahi kelam Kur’anı Kerim okundu. Sevdalı sanatçılar “Güla cané me Ahmet”, “Önderimiz Peydamber”, “Ya Ehed ya Samed sallu ala Muhammed” dediler. Hep beraber gür bir ses istediler yüzbinlerden ve meydan Muhammedi Sevda ile inledi. Birbirinden değerli konuşmacı seydaların, hocaların heybelerinde aşıklara serpiştirmek adına Muhammedi aşk tohumları vardı, tohumların yeşermesine de az kaldı!.. Aşıkları kendinden geçiren mevlidi nebi ve çocuk ilahi grubunun “Mizgini bıdın ümmeta Muhammed” diye verilmiş birçok müjdeleri vardı… O meydanda aşk vardı…

İşte Batman’ın Peygamber Sevdalıları, işte Muhammed’in yarenleri, işte meydan, işte şahitler, işte itaat ve işte aşk! Hamd olsun alemlerin Rabbi olan Allah’a. Hamd olsun bu aşkı kalplere yerleştiren, yetiştiren , sulayan yegane yaratıcıya. Hamd olsun en çok sevilmeye, en çok şükredilmeye layık olan yüce Zat’ı Zülcelal`e...
 
HAFTANIN YAZISI
SÜMEYRA / BATMAN - YAŞ: 21

Bu haberler de ilginizi çekebilir