• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Eğitim-Bir-Sen`den M. Akif mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, İstiklal Marşı yazarı M. Akif Ersoy'un 82. ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Her toplumun maneviyat mimarları olduğuna dikkat çeken Çoşkun, "82. ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle andığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da bu anlamda gerçekten bizim varoluşumuzu anlamlı kılan temel değerlerimizi coşkun, samimi, ateşli duygularla yansıtmış öncü, sembol bir şahsiyettir. Akif, bizim şuurumuzu, idealimizi, özlemlerimizi eksiksiz yansıtır, ifade eder. Böyle bir değer her topluma nasip olmaz. Hayatı, kişiliği ve sanatı arasında kopukluk, çelişki görülmez. İnandığı gibi yaşamış ve yazmış, yazdığı gibi yaşamış ve inanmıştır. Onda bizim için çok güzel örnekler vardır. Böyle bir şahsiyetle ne kadar iftihar etsek azdır." ifadelerini kullandı.

M. Akif'in, erdemli vasıfları ile insanlara yol gösteren bir deniz feneri gibi olduğuna vurgu yapan Coşkun, "Akif, iman, ahlak, fazilet ve cesaret etrafında birleşmemize, kardeşlik duygularımızı canlı ve yaşanır kılarak ayrılıkları, tefrikaları ortadan kaldırmaya önem veren, bunun ıstırabını çeken biridir. Adeta bulunduğumuz çalkantılı ortamda yönümüzü, yolumuzu bulmaya yardımcı olan deniz feneri gibidir. Bu yönüyle Mehmet Akif, bir entelektüel olarak sadece kendi adına konuşmaz, bütün bir milletin sesi olur. Gerçek anlamda istiklal haykırışı olan şiirleri hepimizin özlemlerini, umutlarını, heyecanını ustalıkla ifade eder. Akif, ideal insan ve aydın tipimizin en değerli örneklerinden biridir. İnsanıyla, kültürüyle mesafesiz özdeşleşmiş, örtüşmüş bir şahsiyettir." dedi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir