• DOLAR 32.506
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2485.311
  • ...
"Akif, iman dolu göğsü ile hakkın hürriyetin ümmet adına yükselen sesi olmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Mehmet Akif Ersoy'un vefat yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Ekinci, "İstiklal ve istikbal mücadelemizin başarısında şiirleri, yazıları ve vaazları ile müstesna bir yeri olan Mehmet Akif Ersoy'u hakka yürüyüşünün 82'nci yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

 "İslam coğrafyasının 'tek dişi kalmış canavar' tarafından parçalanarak izzet ve şerefini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir zamanda, harp meydanlarındaki isimsiz kahramanlarımız kadar Mehmet Akif de manevi ve fikri cephenin inşası ve ihyası için büyük bir savaş vermiştir." diyen Vali Ekinci, şunları söyledi:  

"Tarih ve inanç umdelerini ilmik ilmik ördüğü şaheser şiirleri, üzerimizdeki ölü toprağını atmayı içeren coşkulu vaazları ve ilim, irfan ve hikmet yüklü yazıları ile milletimize bilinç, cesaret ve ümit aşılamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı gibi, kökleri arzın, dalları semanın derinliklerinde bir eser ile milletimizin tarihteki duruşunu, beslendiği kaynakları ve şaşmaz ideallerini eskimez bir ruh ve zengin bir dil ile vücuda getirmiştir. Mehmet Akif, çelik zırhlı duvara dönüştürdüğü iman dolu göğsü ile ehli salibe karşı hakkın ve hürriyetin ümmet adına yükselen sesi olmuştur. Anadolu'yu karış karış gezerek mabetlerimize namahrem elinin değmemesi, şehadetleri dinin temeli olan ezanların susmaması, kefensiz yatan şehitlerimizin aziz hatıralarının incinmemesi adına büyük bir katkı sunmuştur."  

Mehmet Akif'in şahitliği ve mücadelesi, dört koldan bitirilmeye çalışılan aziz milletimizin yeniden doğuşunun, dirilişinin ve tarihte özne olmasının destanı olduğunu ifade eden Vali Ekinci, "Bunun yanında Mehmet Akif, inancı ve sanatı ustaca karan yetenekleri, münevver kimliği, dostluğu, vefakarlığı, tevazusu, çalışkanlığı, istikrarlı duruşu, güçlü karakteri ve örnek kişiliği ile toplumumuzca kalıcı bir değer olarak kabullenilmiş önemli bir alim ve mütefekkirdir. Tarihimize yön veren diğer büyüklerimiz gibi Mehmet Akif'i de tanımalı, anlamalı ve emaneti olan yüce değerleri sahiplenerek yarınlara taşımalıyız. Bu duygularla: İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının sene-i devriyesinde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum." İfadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir