• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
Gaziantep kent arşivi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Gaziantep kent arşivi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kentin tarihî, sosyal, ekonomik, idari ve kültürel değerlerinin kaydedildiği, şehrin hem geçmişini hem de gündelik yaşantısını belgeleyen, görsel-işitsel, yazılı, basılı ve elektronik bilgi kaynaklarının da yer aldığı kent arşivi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Gaziantep Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, bu tarihi günde açılışı yapılan sergi ve kent arşivinin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında bu tarihi günde Gaziantep kent arşivini açtıklarını belirtti.

Şahin, "Geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep. Kentin tarihi, sosyal, ekonomik, idari ve kültürel değerlerinin kaydedildiği önemli bir mekanı açıyoruz. Kent arşivinde, şehrin hem geçmişini hem de gündelik yaşantısını belgeleyen, görsel-işitsel, yazılı, basılı ve elektronik bilgi kaynakları yer alacak. Kenti, hafızasıyla bütünleştiren kişi, aile ve kurumların yukarıda bahsedilen faaliyetlerini yansıtan resmi ve özel arşiv malzemelerinin bulunduğu, kent tarihine akademik olarak da destek vermek ve kent belleği oluşturmak amacıyla kurulan kent arşivi, önemli bir görev yüklenecek. Kütüphane ve arşiv koleksiyonları, bilgi ve belgeye ihtiyaç duyan üniversitelerin, lisans, lisansüstü araştırmacılarına ve dışarıdan bağımsız araştırmacılara açık olacak. Kullanıcılar arşive gelerek araştırmalarını yapabilir, kendilerine iletilen formu doldurarak bilgi ve belgeye ulaşabilir. Gaziantep Kent Arşivi, Gaziantep'in geçmişten getirdiği tarihi ve kültürel birikimini yansıtmak ve kentlilik bilincini oluşturmak amacıyla elinde Gaziantep ile ilgili her türlü bilgi, belge ve fotoğraf bulunan tüm hemşerilerimizi, Gaziantep kent arşivine katkı yapmaya davet etmektedir." dedi.

Vali Gül ve protokol, kent arşivine dönük çalışmaları yakından gördü ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Konuşmaların ardından "Ulusal Gaziantep Sanat Çalıştayı Resim Sergisi" ile "Duyduğum ve Gördüğüm Gaziantep Halit Ziya Biçer Fotoğraf Sergisi"ni açan protokol, sergi alanındaki çalışmaları gezdi.

Sergi, 15 Ocak 2019 tarihine kadar açık tutulacak. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir