• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Türkiye`den Endonezya`ya yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

22 Aralık'ta Endonezya'nın Sunda Boğazı'nda bulunan Anak Krakatau Volkanik Dağı'nın faaliyete geçmesiyle Başkent Jakarta'ya yakın Lampung ve Banten illerinin arasından geçen Sunda Boğazı'nda tsunami meydana geldi.

Meydana gelen tsunamide 429 kişi hayatını kaybederken,  bin 459 kişi de yaralandı. Kayıp sayısı 128 olarak açıklanırken hasar gören ev sayısı da 600 olarak belirtildi. Öte yandan Anak Krakatau Yanardağı'ndaki patlamalar nedeniyle yeni bir tsunami tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ise acil koduyla harekete geçerek bölgede insani yardım çalışmalarına başladı. İHH, ilk etapta 7 bin 500 mağdura acil yardım ulaştırdı. Mağdurlara, barınak malzemesinin yanı sıra gıda ve hijyen paketi dağıtıldı. İHH iki ay önce meydana gelen deprem ve tsunami sonrasında da ilk gece bölgeye hareket ederek hayırseverlerin destekleriyle 51 bin 500 mağdura acil yardım malzemesi ulaştırmıştı.

 Bölgede acil olarak barınma, gıda ve hijyen paketlerine ihtiyaç bulunuyor.

İHH aracılığıyla Endonezyalı mağdurlara yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, ACIL yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ya da İHH'nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine ACIL koduyla bu yardımlara destek verebiliyor. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir