• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Vali Gül, sanayicilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Sanayi Odası Aralık ayı olağan meclis toplantısında, Gaziantepli sanayicilerle bir araya geldi. GSO'da gerçekleştirilen toplantıda sanayicilere hitap eden Vali Davut Gül, Gaziantep'in, Türkiye'nin parmakla gösterilecek örnek şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Gül, Gaziantep'in sanayi de olduğu gibi kamu hizmetleri anlamında da son 15 yılda önemli bir yol kat ettiğini belirterek "Gaziantep şehrimiz, Gaziantep'te vatandaşlarımızın ve sanayicilerimizin önemli bir kısmı ve gelişiyor. Ama bu gelişme; 'özel sektör eliyle yapılıyor ve Gaziantep kamuda istediği yatırımı alamıyor' şeklinde bir algıya sahip. Ama rakamlara bakıldığında bunun böyle olmadığı anlaşılmaktadır. Bu sağlık, eğitim, tarım ve ekonomide de böyledir." dedi.

Sağlıktaki gelişmeler ile ilgili bilgi veren Gül, "Sağlıkla ilgili olarak son beş yılda istasyon sayımız 6'dan 43'e, ambulans sayısı 6'dan 86'ya çıkmış. Daha önce olmayan ambulans uçak, helikopter ambulansla hastalarımız istenilen yere acil taşınabiliyor. Yine uzman hekim sayımız 499'dan bin 593'e, pratisyen hekim sayımız 519'dan bin 283'e, diş hekimi sayımız 142'den 360'a yükselmiş. Bin 875 yataklı inşaatı devam eden Gaziantep Şehir Hastanesi ile Gaziantep'te bulunan mevcut hastanelere ilaveten 7 tane daha hastane yapılmış oluyor."  ifadelerini kullandı.

"200'e yakın okul inşaatımız devam ediyor"

Eğitim alanında kat edilen yolun da olağanüstü olduğunu vurgulayan Vali Gül, "15 sene önce 669 olan okul sayısı şu anda bin 337 olmuş. Yani yüzde 100 bir artış olmuş. 200'e yakın okul inşaatımız devam etmekte ve 75 tane daha ihtiyacımız var. Yine öğrenci ve öğretmen sayılarımızda aynı şekilde önemli bir artış yaşanmıştır." şeklinde konuştu.

"Kentimizin ihracat rakamlarıyla gururlanmamak elde değil"

Gaziantep'in ihracat başarısına dikkati çeken Vali Davut Gül, "Kentimizden yapılan ihracat rakamlarına bakınca gururlanmamak elde değildir. Bunu başaran siz değerli sanayicilerimizsiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum. Ekonomik göstergelere baktığımızda 2002'de ilk 500'de 9 firma varmış, 2017'de 24 firma olmuş. Bu firmaların aldığı pay aynı oranda mı denilebilir ama aynı oranda olmadığını görüyoruz. 2002 yılında 1.48 olan oran şimdi 2.86 olmuş. Yani hem sayı hem de yüzdelik olarak bir artış göstermiş. Bu önemli bir başarıdır. Sizlerin başarısı demek ki size destek verildiğinde çok daha iyilerini yapabilecek durumdasınız." diye konuştu.

"Türkiye'deki gelişmeden daha iyi göstergelerimiz var"

Tarım da aynı şekilde destek ve teşviklere devam edildiğine işaret eden Vali Gül, "İhracattaki çeşitliliği anlatırken tarım ürünlerinin ihracatının da ilimiz ekonomisinde önemli bir pay aldığını görüyoruz. Yani dolayısıyla üretim arttığında bu ihracatımızda artmış olacak. Ama bu şu anlama gelmiyor; bizim hiçbir sorunumuz ve sıkıntımız kalmadı. Gaziantep'in elbette sorunları, sıkıntıları var ama Gaziantep'in kamu hizmetlerinde kat ettiği yol dünden daha iyi durumdadır. Türkiye'deki gelişmeye paralel olarak hatta Türkiye'deki gelişmeden daha iyi göstergelerimiz var." diye belirtti.

GSO meclis toplantısına katılımlarından dolayı Vali Davut Gül'e teşekkür eden Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu da "Sayın Valimiz kentimize geldiği günden beri yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor. Kendilerine bir kez daha kentimize 'hoş geldiniz' diyor, başarılar diliyoruz." dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir