• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 28 Nisan 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.com; `Kutlu Doğum Ayı Nedeniyle Hayırseverden Esnafa Yemek`
Batman`da bir hayırsever Kutlu Doğum ayı münasebetiyle Batman esnafının komşuluk ilişkilerini canlandırmak hem de Efendimizin sevgisini kalplerine yerleştirmek için öğle yemeği verdi.
 
`Batman Lisesi Öğrencilerinden Kutlu Doğum Etkinliği`
Batman Lisesi öğrencileri, Hz Peygamberin nurlu doğumu münasebetiyle Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Batman`ı Kim ve Neden Karalamak İstiyor?`
Bazı yerel gazetelerde çarşaflı iki kadının billboard afişi yırttıkları yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapan Güneydoğu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynebe Akın, Özel bir gayret sarf edilerek servis edilen haberin maksatlı ve tamamen mizansel olduğunu düşündüklerini belirtti.
 
`İHL Öğrencilerinden Kutlu Doğum Etkinliği`
Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi yurdunda kalan erkek öğrenciler, Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Yapılan konuşmalarda Peygamberimizin insanlığı yükseltmek ve kurtarmak için geldiği belirtildi.
 
Batman Pusula Gazetesi; `SDP, Anayasa İçin Sözüm Var`
Sivil Dayanışma Platformu`nun (SDP) 81 ilde "Anayasa İçin Sözüm Var" kampanyası başlatarak, "demokrasi için, özgürlük için tek yürek, tek bilek" sloganıyla önünde imza standı açtı.
 
`Logarlar Kapaksız, Vatandaş Endişeli`
Batman`da kanalizasyon kapakları hırsızlar tarafından hırsızlar tarafından çalınmasından sonra, kanal kapaklarının yetkililerce yenilenmemesi işyeri sakinlerinin tepkisine neden oldu.
 
Batman Medya Gazetesi; `İnsanca Yaşamak İstiyoruz`
Kuyubaşı TOKİ konutlarında sorunlar bitmek bilmiyor. Konut sakinleri, birçok sorunu ilgililere aktarmalarına rağmen çözülmediğini belirterek, "İnsanca yaşamak istiyoruz" dediler.
 
`Pamuk Fark Ödemesine Sertifika Şartı`
Batman`ın Kozluk İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Abdulbaki Aşar, 2012 yılı ürünü kütlü pamuk fark ödemesi desteği için Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu`nca sertifikalı tohum kullanma şartının karara bağlandığını belirtti.
 
Batman Gazetesi; `Öğrenciler Yararına Kermes`
Merkezi Diyarbakır`da bulunan Gül Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı Batman Şubesi, fakir öğrenciler yararına yemek kermesi düzenledi.
 
`OSB Müteşebbis Heyeti Toplandı`
Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyet toplantısı Vali Ahmet Turhan`ın başkanlığında yapıldı. OSB Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Beşiri Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri H. Yusuf Karatoprak, Belediye Başkan yardımcısı Hamza Ayiş ile Nergiz Ekinci, OSB Müdürü Zeynep Akbel, İş adamı Salih Yıldız ve Hasan Ekmen, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcıları ve şube müdürleri katıldılar.
 
Batman Postası; `Batman Üniversitesi`nde `Anayasa` Konferansı`
Batman Üniversitesi`nde "Anayasa" konulu konferans verildi. Batman Üniversitesi öğrencilerinden oluşan "Tarih ve Yaşam Topluluğu" tarafından hazırlanan program dün yapıldı.
 
`BADER Batmanlıları İstanbul`da Birleştiriyor`
Batman İli, İlçeleri ve Köyleri Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği kısa adıyla BADER 11 Mayıs 2012 Cuma günü Batmanlıları İstanbul`da bir araya getiriyor.
 
Batman Barış Gazetesi; `Gençlik Meclisi Hakkâri`de`
Hakkâri`de gerçekleştirilen "Bilişimde Yeşil Zirve" programı sona erdi. "81 İl 81 Genç Hakkâri Buluşması" sloganıyla gerçekleştirilen toplantıya Türkiye`nin 81 ilinden gençler katılım gösterdi.
 
`Engelsiz Yaşam Merkezi`ndeki Olay Vicdanımızı Yaralamıştır…`
Batman`da hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi`nde zihinsel engelli bir kıza tecavüz edildiği iddiasına Batman Sağlık-Sen Şubesi`nden sert tepki geldi.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Kutlu Doğum Standına İlgi Büyük`
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 29 Nisan Pazar günü yapılacak Kutlu Doğum Etkinliği öncesinde kurulan Kutlu Doğum standı, Siirt halkı tarafından yoğun ilgi görüyor.
 
Batman Umut Gazetesi; ``Şeyh Said Efendi Camii` Temeli Atıldı`
Diyarbakır`da yapılması planlanan Şeyh Said Efendi Camii`nin temeli dualarla atıldı. Şeyh Said Camii`nin yapılması için yardımlarda bulunan hayırsever Hacı Ali Pecenek sevinçten ağlamak istediğini ifade etti.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Yolcu Valizinden Esrar Çıktı`
Uyuşturucu madde kaçakçılığı ve ticaretine yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında bir otobüste arama yapan polis ekipleri, bir yolcuya ait valizden esrar ele geçirildi.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Göç Alıyoruz!`
Türkiye`de nüfusu hızla artan kentler arasında yer alan Batman`da TÜİK`in son nüfus sayımıyla birlikte merkez nüfusu 325 bin olan Batman, 15 bin daha göç aldı. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir