• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
İstanbul Ticaret Odası'nın Şırnak'a Yaptığı Okul Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTO) Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaretleri sırasında yapılmasına karar verilen Kumçatı beldesindeki 8 derslikli ilköğretim okulu ile 10 dairelik okul lojmanı açılışı yapıldı.

 

Açılışta bir konuşma yapan (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, "2010 Mart ayında Şırnak ziyaretim esnasında yaptığım konuşmada bu okulumuzun "2010 yılında 13 ilde başlattığımız okul yaptırma projemizi, 2011 yılında 10 şehrimizi daha dahil ederek büyüttük. Bugün Şırnak'ta, Diyarbakır, Isparta ve Malatya'daki okullarımızdan sonra yapımı tamamlanan 4. okulumuzun açılışını yapıyoruz. Şehit Burhan Yalçın İlköğretim Okulu, Kumçatı beldesinde inşa edildi. Kumçatı'nın önemli bir özelliği var; bütün sorunlarına ve sıkıntılarına karşılık eğitim ateşinin yanmaya devam ettiği bir beldedir" dedi.

 

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş de, davetlileri selamlayarak, "İlimizde böyle bir eğitim yatırımı yapan İTO Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. İlimizde ve ilçelerimizde yapılan hizmetleri küçümseyemeyiz. Burada hükümetimize teşekkür ediyorum. Bölgemizde güven ve huzur ortamı yaratılmadan güvenli bir liman haline getirilmeden, işsiz gençlerimize iş imkanı sağlamadan, burada bir işadamı olarak görevimizi yapamadığımıza inanıyorum" diye konuştu.

 

İTO'nun yaptırdığı okul Kumçatı Beldesindeki okul sıkıntısını azaltacağı ve taşımalı eğitime de gerek kalmayacağı ifade edildi. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir