• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Depremzedelerden Molotoflu Saldıranlara Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Türkiye'nin her yerine gidip yerleşen Vanlı depremzedeler, el üstünde tutulurken Şırnak'ın idil İlçesinde bir grup PKK yandaşı tarafından üçüncü kez taş ve Molotoflu saldırıya uğradı. Saldırıya tepki gösteren depremzedeler, kendilerine saldıranları kınadıklarını söylediler.

 

Depremzedelerden Ahmet Gül, "Bu işi yapanları Allah kahretsin. Bizi öldürmek için Molotof attılar. Eğer bina yakılsaydı hiç birimiz kurtulmayacaktı. Üçüncü kezdir bize böyle saldırıyorlar. Bizim ne suçumuz vardı, bizim ne kusurumuz vardı, bizim kime ne zararımız vardı. Biz kimseye hiçbir zarar vermedik. Biz burada oturuyoruz. Devlet bize sahip çıktı ekmeğimizi yemeğimizi veriyorlar. Biz deprem için Van'dan kaçtık buraya geldik ama zalimler bize böyle yapıyorlar" diye konuştu.

 

Depremzedelerden Tahir Gül ise, "Bu saldırıyı yapanlar kötü işler yapıyorlar. İnsanları rahatsız ediyorlar. İnsanları birbirlerine düşman ediyorlar. Bu kötü bir davranıştır. Hepimiz için çok kötüdür… Hepimiz kardeşiz. Böyle bir haksızlığı ve zalimliği yapmamaları lazımdır. Biz kardeşlik istiyoruz. Bize saldırmalarını kabul etmiyoruz. Böyle şeyleri kınıyoruz. Bunu yapanlara ben şahsen Kürt'tür demiyorum. Demokrat olan hiçbir Kürt bunu yapmaz. Bunlar halkının düşmanlığını yapıyorlar" şeklinde konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir