• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Depremzede Kadınlara İl Dışı Moral Gezileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Deprem sonrası ağır bir travma yaşayan Vanlılar katıldıkları sosyal faaliyetlerle yaşadıkları kötü anıları unutmaya çalışıyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen programlar, konteynır kentlerde yaşayan depremzede kadınların, yaşadıkları ağır travmayı atlatmaları için bir imkan oldu. Program kapsamında depremzede kadınlar güneydoğunun tarihi ve manevi dokusunu görmelerini sağlayacak bir program düzenlendi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün organizasyonluğunda Kale ve Tahir Paşa Konteynır kentlerdeki depremzede kadınların güneydoğu gezisinin ardından, Kaya Çelebi Konteynır kentteki 40 kadın da otobüslerle güneydoğu gezisine gönderildi.

 

Van Valiliği'nin desteği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde gerçekleştirilen Mardin, Urfa, Batman gezilerinin, geziye katılan konteynır kentlerdeki depremzede kadınların moral ve motivasyonunu arttırdığı gözlemlendi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcı Abdulbaki AYDIN, farklı aralıklarda gerçekleştirdikleri gezi organizasyonlarıyla ve çeşitli konteynır kentlerdeki depremzede kadın ve çocuklarla yaptıkları etkinliklerin devam edeceğini belirtti. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir