• DOLAR 32.284
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2403.938
  • ...
TESSEP Bildirilerine `Toplatma` Kararı İptal Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Tesettür Seferberliği Platformu tarafından Müslüman bayanların inançları gereği taktığı başörtüsünün her alanda serbest olması için bastırılan "Kamusal alana girene kadar değil zulüm bitene kadar" el broşürü için alınan toplatma kararı yapılan itiraz üzerine kaldırıldı.

Yaklaşık bir ay önce, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda Gaziantep 9.Sulh Ceza Mahkemesinin toplatma kararı verdiği "Kamusal alana girene kadar değil zulüm bitene kadar" el broşürlerinin toplatma kararı Gaziantep`te bulunan TESSEP Üyesi STK`ların yaptıkları itiraz sonucunda iptal edildi.

Gaziantep 9.Sulh Ceza Mahkemesinin "Toplatma ve el koyma" kararına itiraz eden TESSEP üyesi İlim-Der Başkanı Mustafa Özaslan,Rahmet-Der başkanı M.Faik Doğan ve Mustazaf-Der Şube Başkanı Mehmet Kaya`nın itiraz dilekçesini kabul eden Gaziantep 4.Asliye Ceza Mahkemesi toplatma kararını broşürün "Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle tanınan hak aramaya çağrı niteliğinde" olması nedeniyle kaldırdı.

 

Mahkemenin yanlış bir kararı ortadan kaldırdığını ifade eden TESSEP üyesi Rahmet-Der Başkanı Faik Doğan; "Beklediğimiz bir karardı, olması gerekende buydu" ifadelerini kullandı.
(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir