• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
"Bölge insanı her yönden kalkınmayı beklemektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karacadağ Kalkınma Ajansı (KKA) Yönetim Kurulu Başkanlığı devir teslim töreni ve "milli teknoloji güçlü sanayi hamlesi yolunda sanayimizin geleceği" konulu program, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında gerçekleşti.

Ajans çalışanlarının anlatıldığı tanıtım filminin izlenmesinin ardından KKA Genel Sekreteri Hasan Maral ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu, 2018 döneminde KKA Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Erin'e hediye takdim etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Güzeloğlu, kalıcı eser ve hizmetle anılıp, hoş bir seda bırakmanın anlamlı olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "Amacımız, çabamız, heyecanımız da budur. Karacadağ başlığı altında Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı birleştiren ajansımızın onuncu yılındayız. Kalkınma ajansları arasında gerçekten Karacadağ, kurumsallaştıran, toplumsal projeler bazında uygulanan ve özellikle dönüşüm ve değişim sürecini çok aşan bir ajans olarak öne çıkmaktadır. Bu 10 yılda ajansın bugüne gelmesinde emeği, gayreti ve hizmeti olan herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. İleriye baktığımızda sayın valimizin ifade ettiği gibi yapacak çok işimiz var. Bu bölge çok önemli, özellikli bir bölge. Her şeyden önce insanlık tarihinin varlığından beri var olan, bugün ortaya çıkan bulgularla insanlığın varlığının adeta başlangıç noktası olan, tarihin başladığı ve yazıldığı bir yer iddiasında olan bir şehir ama burada bırakmak niyetinde değiliz. Tarihe tanıklık eden ve başlangıcından bugüne ve tarihin sonlarına kadar iddiasıyla ve kararlılığıyla gelişerek, kalkınarak var olacaktır inşallah." dedi.

"Bölge insanı her yönden kalkınmayı beklemektedir"

Bölge insanının her yönden kalkınmayı beklediğini dile getiren Güzeloğlu, "Bu bölgenin insanı, toplumu, her yönden kalkınmayı, gelişmeyi istemekte ve beklemektedir. İnsani yaşam göstergelerinin hepsinin ekonomik, sosyal ve toplumsal gelişmesinin bütün hepsini bu bölgenin güzel insanları istemekte ve hak etmektedir. Bizim gerek kamu, gerek yerel, gerekse sivil ve özel temsilciler olarak amacımız, çabamız da tam da budur. Bakınız, bu bölgede kalkınmanın bütün dinamiklerinin altyapısı çok güçlü bir şekilde var. Geçtiğimiz günlerde Dünya Tarım Örgütü FAO'nun son durum değerlendirme raporu yayınlandı. FAO, 'Artan dünya nüfusu karşısında 2050 yılında bugüne nazaran dünyadaki gıda talebi en az iki katına çıkacaktır.' diyor. Bu nedenle üretim alanında şiddetli büyümek, ürün hasılasını artırmak ve üretim yoğunluğunu çoğaltmak lazım. Eğer buna dünya çapında bir cevap verilecekse, bakın sadece ülkemiz için demiyorum, Diyarbakır ve Şanlıurfa bu cevabı verebilecek kapasitede, zenginliktedir. Bir yanda GAP projesi, bir yanda Silvan projesi, her ikisi milyonlarca hektarı sulu tarımda buluşturacak, bu bölgeyi tarımsal anlamda dünya çapında üretim merkezine taşıyacak bir zenginliğin adı olacak. Devam eden, ortaya konulan projeler de tarımda sadece üreten değil, ürünü markalaştırarak sanayi ile buluşturan ve burada artı değer taşıyan bir yaklaşım meydana gelecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Maral tarafından, "milli teknoloji güçlü sanayi hamlesi yolunda sanayimizin geleceği, sorunlar ve çözüm önerileri" konulu sunum yapıldı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir