• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
"Zemine yakın elektrik telleri tehlike arz ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Yaban köyüne bağlı Yetkinler mezrasında, yüksek gerilimli elektrik hatlarının zemine yakın geçtiğinden dolayı tehlike arz ettiğini belirten köylüler, yetkililere çağrıda bulundu.

Mezra sakinleri, yaptıkları açıklamada, sıkıntılarını yetkililere bildirmelerine rağmen sorunlarının giderilmediğini ileri sürdü.

Elektrik tellerinden dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getiren mezra sakinlerinden Ali Yetkin, "Bizler köy sakinleri olarak DEDAŞ'tan şikâyetçiyiz. 20 yıldan beri köyümüze çekilen elektrik tellerinin hepsi çürümüş durumda. Ben buradan kaymakama ve DEDAŞ müdürüne sesleniyorum. Yıllardır elektrik sıkıntımız var. 20 yıl önce köyümüze çekilen elektrik telleri kullanılmaz hale gelmiş durumda. Gelen hafif bir rüzgârda hemen kopuyor. Bu da büyük tehlike arz ediyor." dedi.

"Bir gencimiz, elektik çarpması sonucu hayatını kaybetti"

DEDAŞ'ın taleplerine duyarsız kaldığını iddia eden Yetkin, "İkinci bir konu ise çok sayıda dilekçe vermemize rağmen 10 yıl önce köyün üstünden yüksek gerilimli elektrik telleri geçirdiler. Köyümüzün bu gibi elektrik sıkıntılarından dolayı birkaç yıl önce bir gencimiz, elektik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Diğer birisi ise birkaç ay önce çürüyen elektrik tellerinden dolayı tel koptu. Defalarca DEDAŞ'ı aramamıza rağmen gelmediler. O kopuk telden dolayı Mehmet Yetkin adında bir gencimiz, elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. Aylarca hastanelerde yattı." şeklinde konuştu.

"Yazın vatandaş genellikle akşamları damda yatarlar. Ama bizler yüksek gerilim hatlarından dolayı damlarımıza çıkamıyoruz." diyen Yetkin, "Yüksek gerilim telleri evlerimizin 2-3 metre üstünden geçiyorlar. Bizim söylediğimizin hepsi ispatlıdır. Bizim DEDAŞ'a verdiğimiz dilekçelerin hepsi cevapsız kaldı. Köyümüzün bu gibi sıkıntılarından muhtar ve DEDAŞ'ın haberi vardır. Bizim köyde abonesiz ev yok, faturalarımız geliyor. Faturayı bir gün geciktirirsek hemen bizden faizini alabiliyorlar. İlçe kaymakamından ricamızdır, bu işin üstünde durmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kardeşimin ölümü bellidir, mahkemeye verdik ama hiçbir sonuç alamadık"

Yüzeye yakın geçen tellerden dolayı 16 yaşındaki kardeşini kaybettiğini söyleyen mezra sakinlerden Halil Yetkin ise "Bizim köyde elektrik sıkıntısı büyüktür. DEDAŞ yetkililerine sesleniyorum. Elektrik faturasına gelince para almasını biliyorlar, elektrik kesmesini biliyorlar ama hizmete gelince yok. Yaklaşık 4-5 yıl önce kardeşim 16 yaşında elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yetkinler mezrasından bütün yetkililere sesleniyorum. Verdiğimiz dilekçelerin hepsi karşılıksız kaldı. Kardeşimin ölümü bellidir, mahkemeye verdik ama hiçbir sonuç alamadık. DEDAŞ yetkililerinden de herhangi bir sonuç alamdık. Herkes elini vicdanına koysun. Allah (c.c) kimseye evlat acısını vermesin. Bu alçaktan geçen teller yüzünden 16 yaşındaki kardeşimi kaybettik. Bunu kimse anlayamaz ancak biz anlayabiliriz." diyerek tepkisini dile getirdi.

"Yüksek gerilim hattını ya köyün dışına çıkarın ya da yol boyuna getirin"

"Yetkililer bu duruma el atsınlar. DEDAŞ'a dilekçe verdiğimizde bize ya muhtara ya Şanlıurfa ya da Diyarbakır'a git diyorlar. Bizler de şaşırmışız, ne yapacağımızı bilemiyoruz." diyen Yetkin, şöyle devam etti:

"Yüksek gerilim hattını ya köyün dışına çıkarın ya da yol boyuna getirin. Yazın havalar sıcak olunca teller kendini aşağı bırakıyor. Dama çıktığımızda elimizi uzatsak tellere değecek. Yetkililerden ricamız köyümüzün bu sıkıntısına bir an önce el atsınlar." (Sabri Acet-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir