• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İslam medeniyetin en büyük silahı aile kurumudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Genç Düşünce Topluluğu, "Nebevi Toplumun İnşa Modeli" konulu konferans düzenledi.

Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu Konferans salonunda yapılan programda, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) cahil bir topluluktan nasıl medeni bir toplum inşa ettiği anlatıldı.

Hikmet Sarca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Özlem Ajansı sanatçılardan Bilal Güler'in seslendirdiği ilahilerle devam etti. Seslendirilen ilahi ve ezgilere katılımcıların da eşlik ettiği görüldü.

İlahi ve ezgilerin ardından Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Genç Düşünce Topluluğu Başkanı Ahmet Doğu'nun selamlama konuşmasıyla devam eden programa, konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethullah Zengin katıldı.

"Batının medeniyeti ailenin kurulmasına engel olduğu için sürekli nüfusları azalıyor"

Konuşmasında, İslam medeniyetinin en büyük silahlarından bir tanesinin aile kurumu olduğuna dikkat çeken Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zinaya uçundan bulaşan bir insanın ailesi huzur bulamaz. En iyi ihtimal ile onun pişmanlığı onu mahveder ve sağlıklı bir aile kurmasına engel olur. Samimi bir tövbenin dışında bir adam hem zina yapıp hem de sağlıklı bir aile kuramaz. Sağlıklı bir aile kuramazsa İslam toplumu kurulamaz. Bugün batının nüfusu sürekli azalıyor ve sürekli göç alıyor. Babalarının hayrına mülteci almıyorlar, mecburlar. Çünkü nüfusları azalıyor. Peki, neden nüfusları azalıyor? Onların ortaya koyduğu medeniyet aile kurulmasına engel olduğu içindir. Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Meniye'de geldiği zaman diyor ki bir devlet kuracağız ama Allah'tan başkasına ibadet etmeyip büyük görmeyeceksiniz, hırsızlık yapmayacaksınız ve zinaya yaklaşmayacaksınız."

"Kaya gibi sağlam bir yapıyı oluşturduktan sonra dünyaya meydan okudu"

Allah Resulü Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi ve Sellem) Medine'de kaya gibi sağlam bir yapıyı oluşturduktan sonra dünyaya meydan okuduğunu kaydeden Zengin, "Eğer Müslümanların tamamı bir birine yakın ideallere, duygulara, hedeflere ve zevklere sahip değilse ilk kargaşa ortamında dağılırlar. O yüzden muvafakat şart, o yüzden Mescid-i Nebevi şart ve bir sözleşme şarttır." dedi.

"Kurallar çiğnemek için değildir"

Müslümanların kurallar dâhilinde yaşaması gerektiğine dikkat çeken Zengin, "Özellikle gençler bunu çok söylüyor, bunu zihnimizden çıkartmamız lazım. Kurallar çiğnemek için değildir. Kurallar uyulmak içindir. Kurallar medeni insanlar içindir. Kurallara uymayan canlılar hayvanlardır ki hayvanlar da bazı biyolojik kurullara uyarlar. Muhakkak kurallara uyulur." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tekrar sahneye çıkan Özlem Ajansı sanatçılardan Bilal Güler, ilahiler seslendirdi, şiirler okundu. Program yapılan dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir