• DOLAR 32.215
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2453.564
  • ...
172 göçmen yakalanırken organizatörlük yapan 4 kişi de tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Van'ın İpekyolu ve Gürpınar ilçelerine düzenlenen operasyonlarda 172 kişi gözaltına alınırken bunlara organizatörlük yaptığı belirtilen 4 kişinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Van İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İlimiz İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Lalepaşa 12.Sokak, Güllük 2.Sokak ve Gülistan 1.Sokak üzerinde bulunan 3 ayrı ikametten 97 Afganistan, 32 Pakistan,9 Bangladeş uyruklu olmak üzere toplam 138 yasadışı yollardan yurda giriş yapan kaçak göçmen ile  göçmen kaçakçılığı yapan (A.K.), (D.K.), (T.İ.) ve (Y.Ö.) isimli şüphelileri yakalamışlardır." denildi.

Yakalanarak gözaltına alınan A.K, D.K, T.İ ve Y.Ö.  isimli 4 şüpheli şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca D.K.'nin serbest bırakıldığı diğer 3 zanlının ise tutuklandığı belirtildi.

Diğer bir açıklamada ise Gürpınar'da bir araçta yapılan aramada, yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıkları belirtilen 34 göçmenin yakalandığı ifade edildi.  

Hakkâri - Van Karayolu üzerinde oluşturdukları uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 65 plaka sayılı minibüsten 14 Afganistan, 10 Pakistan, 10 Bangladeş uyruklu olmak üzere toplam 34 yasadışı yollardan yurda giriş yapan kaçak göçmen ile göçmen kaçakçılığı yaptığı belirtilen Y.K. isimli şüpheli yakalandı.

Yakalanarak gözaltına alınan Y.K. isimli şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı kaydedildi. (İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir