• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
"Komşusu açken tok yatan bizden değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileri Yemenli kardeşleri için kermes düzenlediler. Okulun kantin kısmında düzenlenen kermese okuldaki öğrenciler el birliği ile sahip çıktı. Evlerden ve değişik yerlerden getirdikleri yiyecekleri yine kendileri alıp Yemenli kardeşlerine sahip çıkabilme adına gayret gösteren öğrencilerin çabası takdir topladı.

Kermesin yanı sıra Yemen'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için de Yemenli çocukların açlıktan bedenlerinin neredeyse bitme noktasına gelen resimlerin de sergilendiği kermes öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Okulun rehber öğretmenlerinden Halil Han öğrencilerin yapmış oldukları bu duyarlı davranıştan dolayı kendilerini takdir ettiğini söyledikten sonra şu ifadelere yer verdi: "Dünyanın pek çok coğrafyasında özellikle İslam coğrafyasında kan, gözyaşı, zulüm, açlık ve yokluk mevcuttur. Ancak görüyoruz ki dünyanın tümü ile sessiz kaldığı her 10 dakikada 5 yaş altı bir çocuğun öldüğü ve bu anlamda hiç kimsenin de bu çığlıkları duymadığı bir coğrafyadır Yemen." ifadelerini kullandı.

"Amacımız Yemen'in sesi olmak"

Kermesi düzenlemelerindeki amaçlarının Müslüman Yemen halkının sesi olmak olduğunu dile getiren Han, "Gençlerimiz dünyasının sessiz kaldığı bu durum karşısında en azından Yemen'in sesi olmak adına o çocukların bir sonraki öğünlerine ulaşabilmeleri, açlıktan ölmemeleri adını böyle bir kermes düzenlediler. Biz de onlara önayak olduk rehberlik yaptık ve onlar ile birlikte böyle bir kermesi düzenledik. Yapmak istediğim şey aslında ilk adım bundan sonrası diğer okulların diğer kurumların daha duyarlı bir şekilde çıtayı daha da yükselterek Yemen'in çığlığına çocukların, bebeklerin açlıklarına bir ses vermeleri ve onlara yardım ulaştırmalarıdır." dedi.

"Hadisten yola çıkarak bu işe koyulduk"

Kermes sorumlularından ve okul öğrencilerinden olan Nazlıcan Çetiner Yemen'deki insanlık dramına ses olabilme adına düzenledikleri etkinlik ile ilgili olarak "Bütün İslam coğrafyasında olduğu gibi bugün de Yemen'de açlık ile savaşan, mücadele eden birçok insan olduğunu gördük ve Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileri olarak Peygamberimizin şu hadisini hatırladık, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' Bu hadisten yola çıkarak kardeşlerimizin aç kalmalarına müsaade edemezdik. Ve bu kermesi Okulumuzun öğretmenleri ve müdürümüzün yardımları ile düzenledik. Arkadaşlarımızın ve velilerimizin de desteği ile oluşturduğumuz kermes ile umarım onlar için en azından bir öğün aç kalmalarının engel olur." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar ancak kardeştir"

Müslümanlar kardeştir diyen okul öğrencilerinden Muhammed Han isimli öğrenci, dünya Müslümanlarının yeniden vahdeti sağlamaları gerekiyor dedikten sonra etkinlik ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "Maalesef ki haber kaynakları, televizyonlar, gazeteler, dergiler biz Müslümanların gündemlerine farklı işlerle gündemlerini sarsmaya çalışıyor. Müslümanların kendi gündemlerini ve dertlerini unutturmaya çalışıyorlar."

Han daha sonra şöyle devam etti: "Biz Yemen için düzenlemiş Olduğumuz bu kermeste Müslümanların kardeş olduğunu tekrardan yekvücut şeklinde vahdet misyonunu tekrardan gündeme gelmesi için harekette bulunduk. Maalesef dünyanın öbür ucunda bir zulüm var bu zulmü haykırmak için kermes düzenledik.  Ve acı olan kısım şu ki insanlar savaştan ve hastalıktan ölmüyorlar, açlıktan ölüyorlar."

Son olarak yaptıkları etkinlik ile diğer Müslümanlarında duyarlı olmasına çağrıda bulunan Han, "Bunu da tüm kardeşlerimize haykırmak istiyorum. Bizler evlerimizde sıcak yataklarımız da annelerimiz bize o tabakta kalan kısmı da ye oğlum tabağını bitir, kızım derken maalesef dünyanın öbür tarafında birbirimizi kardeş olarak addettiğimiz insanlar açlıktan ölüyor. Bizlerin tekrardan Müslümanların Allah'ın deyimi ile 'Müslümanlar ancak kardeştir.' misyonuna sahip çıkarak tekrardan kardeş gibi davranmaları gerekir." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir