• DOLAR 32.587
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2461.135
  • ...
Rektör Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Basın mensuplarıyla bir araya gelen Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 2013 yılında uygulama otelinin tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi kampüs alanında yapılacak uygulama otelinin proje çalışmaları tamamlandı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan gibi üst düzey devlet büyüklerinin de kalabileceği otelin, temeli kısa süre içerisinde atılacak.

Kampus alanında gerçekleştirilen ağaç dikim şöleninden sonra basın mensupları ile bir araya gelen Prof. Dr. İnanç, uygulama oteli ile ilgili açıklamada bulundu.

Kampus alanında yaptırılacak olan uygulama otelinin, iki kral dairesi, suit oda, restoran, Türk Hamamı gibi özellikleri barındıracağını kaydeden Nihat İnanç, ayrıca Muş'ta açılacak olan Turizm ve Otelcilik Lisesi ile Yüksekokul'da açılacak olan Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencilerinin staj yapmalarına da olanak sağlanacağını vurguladı.

Bu yıl içerisinde uygulama otelinin temel atma törenini gerçekleştireceklerini belirten İnanç, otelin yüzde 5'lik kısmını tamamlayacaklarını ifade etti. 2013 yılında otelin tamamı ile faaliyete gireceğini de belirten İnanç şöyle konuştu: "Üniversitemiz bünyesinde kampus alanında yapacağımız uygulama oteli ile ilgili mimarlarımız proje çalışmalarını tamamladılar. Bu otelimizde Cumhurbaşkanı ile Başbakanın dahi kalabileceği iki tane kral dairesi olacak. Suit odalar olacak. Ailelerin kalabileceği duble odalar olacak. Bunların yanı sıra ikişer kişilik odalar da olacak. Otelimiz uygulama oteli olduğu için öğrencilerimiz bu otelde staj yapma imkanı da bulacak. Bu yıl ihalesini yapıp temelini atacağımız otelimizin ilk etapta yüzde 5'lik kısmını tamamlayacağız. 2013 yılında ise otelimiz tamamen bitirilip hizmete girecek." (İnan Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir