• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
BUNUN ADI MUHAMMEDİ SEVDA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DOĞRUHABER
 
Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri dördüncü haftasında Diyarbakır’da tarihi bir etkinlik gerç ekleşti. yaklaşık 1 milyon Peygamber sevdalısının katıldığı programda Muhammedi aşk, Resule özlem ve kardeşlik coşkusu bir aradaydı.
 
Yurt Dışından da katılımın olduğu programda Türkçe ,Kürtçe ve Zazaca konuşmalar yapıldı. Farklı il, ilçe ve köylerde düzenlenen etkinliklerde de yine bir araya toplanan Peygamber Sevdalıları tekbir ve salâvatlarla Muhammedi özlemlerini dile getirdi. Birbirinden değerli İslam âlimlerinin konuşmalar yaptığı programlarda duygusal anlar da yaşandı. Kur’ân-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahi, ezgi ve şiirlerin okunduğu programlarda Asr-ı saadetten kesitler sunuldu.

DİYARBAKIR
Çalışmalarına haftalar öncesinden başlayan Peygamber Sevdalıları 22 Nisan’da Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda tarihi bir etkinlik gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır İstasyon Meydanı’na akın eden yüz binlerce Muhammedi âşık, meydanı tamamen doldurdu.
 
Diyarbakır, tarihinin en büyük etkinliğine tanık oldu. Cadde, sokaklar, iş yerleri, evler, binalar ve arabalar afiş ve güllerle süslendi. Tüm sokaklardan Resullulah’a olan özlemi anlatan sedalar yükseldi. Diyarbakır 22 Nisan’da tamamen Muhammedi sevdaya kilitlendi. “HebibeXweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (SAV)” adıyla yapılan “Kutlu Doğum” programı, saat 13.30`da Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlk olarak selamlama konuşması yapan Mustazaf-Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, her kavimden, ırktan ve renkten insanların Hz. Muhammed (s.a.v)’e olan muhabbetleri sebebiyle bir araya geldiklerini ifade etti. Yılmaz, “Dünyanın her yerinden bu coşkuyu paylaşmak için buraya geldiler. İran, Irak, Amerika, Ürdün gibi ülkelerden misafirler buradadır” şeklinde konuştu. Ardından söz alan Molla Celal Bozdaş ise Zazaca yaptığı selamlama konuşmasında “Hz Muhammed köleleri kölelikten kurtardı, onları komutanlar yaptı.
 
Kadınları kölelikten kurtardı, onlara izzeti verdi” dedi. Daha sonra Bilal, Hikmet ve Mustafa’nın okuduğu mevlitle devam eden programda kısa bir selamlama konuşması yapan Mehmed Göktaş Hoca, “Ey şu gördüğümüz ve göremediğimiz kalabalık bekleyin Hz Muhammed (SAV) geliyor! Bekleyin Peygamber Sevdalıları geliyor! Bekle Ey Türkiye, bekle ey Dünya, bekle ey Batı, Peygamber Sevdalıları geliyor! Hz Muhammed geliyor, merhametiyle, rahmetiyle geliyor. Ey merhametten yoksun büyüyen çocuklar, ey mendil satan çocuklar, ey arka sokaklarda büyüyen çocuklar Peygamber Sevdalıları geliyor. Elinizden tutmaya geliyor.
 
Ey ezilen, sömürülen, alın teri çalınanlar, bekleyin; Bilallerin, Ammarların kardeşleri geliyor. Ey evlatlarından hayır görmeyen anneler, bekleyin hayırlı evlatlar geliyor. Onlar anne ve babalar için geliyorlar, bu ezilen coğrafyayı kurtarmak için geliyorlar. Ramazan ve Kurban bayramından sonra üçüncü bayramımız artık Hz Peygamberin kutlu doğumudur” şeklinde konuştu.

Programda ayrıca Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin Türkçe bir konuşma yaptı. Konuşmasına Allah`a Hamd, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed Mustafa`ya selat ve selam ederek başladı. Şahin, “Eğer Resulullah bu asırda gelmiş olsaydı sizleri çok sevecekti. Çünkü sizler mazlumsunuz… O`nu herkes sevmedi, o`nu yetimler sevdi, köleler sevdi, hiçbir zaman zalimler onu sevmedi, müşrikler sevmedi. Resulullah, tüm âleme rahmet idi, insana, hayvana bile rahmet idi… Kurtuluşun, adaletin, barışın adresi Resulullah`tır” dedi.

Peygamber Sevdalılarına Kürtçe hitap eden Molla Abdulbari Çelik de “Aziz ümmetin aziz mensupları; İslam’ın şerefi ve izzeti İslami şiar ve kişilerledir. 100 yıl önce Hz Muhammed’in davasını gütmek için, ümmeti kurtarmak için İslam âlimleri yola koyuldular. İslam derslerini gizli veriyorlardı, ahırlarda, samanlıklarda ders veriyorlardı.
 
Allah’a hamd olsun ki bizleri ilimsiz bırakmadılar. Şeyh Said ve Üstad bunlardan sadece birkaçıdır. Bugün de Mustazaflar Cemaati, Mustazaf Müslümanlar bu âlimlerin yolunu sürdürmektedir. Ey Peygamber Sevdalıları, Peygamber Sevgisi ve Allah’ın emirleri doğrultusunda toplanın; İslam`ı hâkim kılmaya çalışın, gözü yaşlı anne ve babaların gözyaşlarını dindirin” dedi. İlahi ezgi ve şiirlerin seslendirildiği program AbdulhakimAvut’un okuduğu dua ile sona erdi.

HAFTA BOYUNCA YAPILAN DİĞER ETKİNLİKLER
DİYARBAKIR

Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı derneklerden Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi tarafından derneğin konferans salonunda düzenlenen seminerde, Resulullah (sav)’ın hayatında ibadet ve zikrin önemi anlatıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Ender Almas Hoca konuyla ilgili bir konuşma yaptı.

Diyarbakır merkeze bağlı Bağıvar Beldesi’nde düzenlenen programa civar köylerden de binlerce kişi katıldı. Programa konuşmacı olarak Cemal Boztaş Hoca ve Molla Kerbela Şanlı katıldı. Bilal, Aksa ve Çocuk İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahi ve ezgiler coşkulu anlar yaşattı.

Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde de büyük bir coşku vardı. İlçe merkezinde bulunan Çeşme meydanında gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Mehmet Göktaş Hoca ve Molla Celal Bozdaş katıldı. Grup Aksa, Bingöl İlahi Grubu ve sanatçı Bilal’in seslendirdiği ilahilerle coşku doruğa çıktı.

Çınar Şefkat Der Bayanlar Komisyonu’nun bayanlara yönelik gerçekleştirdiği programa yoğun katılım oldu. Sık sık salâvatların getirildiği etkinlikte ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Diyarbakır Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi, okul aile birliği ve okul yönetiminin katkılarıyla coşkulu bir kutlu doğum etkinliği daha düzenlendi. Programda okul Müdürü Turan Öz, Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Gökdemir birer konuşma yaptı. Seslendirilen ilahiler programa renk kattı.

VAN
Van İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Anadolu Öğretmen Lisesi’nin spor salonunda ‘Kutlu Doğum ve Kardeşlik’ adlı bir program düzenlendi. Proğramda İl Müftüsü NimetullahArvas bir konuşma yaptı.

Van Merkez Kıratlı Köyü’nde bir araya gelen Peygamber Sevdalıları köylülere unutulmaz bir gün yaşattı. Bir araya gelen ve Kutlu Doğum için etkinlik hazırlığında bulunan Peygamber Sevdalısı Kıratlı köylüleri, etkinliği günler öncesinden köy halkına duyurmak için hazırlıklara başladılar. Köy camisinde gerçekleştirilen programda Mevlid-i Şerif, ilahi ve ezgiler seslendirildi.
 
Yoğun katılımın olduğu programda Köyün imamı Molla Ahmet Tanrıkulu Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sundu.
Van’da düzenlenen bir başka program ise MüslihGörentaş İlköğretim Okulu tarafından Orhan Okay Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu Programda MüslihGörentaş İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Pak bir konuşma yaptı.

ŞANLIURFA
Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Cumhuriyet İlköğretim Okulu konferans salonunda Kutlu Doğum Proğramı gerçekleştirildi. Programda peygamberimizin en güzel örnek olduğu vurgulandı. Mehmet Polat’ın konuşmacı olarak katıldığı programda ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Elgün (Adşan) Köyü’nde düzenlenen Kutlu Doğum Mevlidi’nde Hz Muhammed’i (sav) tanıyıp, hayatımızı ona göre şekillendirmemiz gerektiği vurgulandı. Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun ilahiler seslendirdiği programa konuşmacı olarak İsmail Çevik Hoca katıldı.
 
BATMAN
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Batman’da Fasl-ı Gül Derneği tarafından Yeni Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programda ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Diyanet Sen Batman Şubesi’nin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği konferansa yoğun ilgi gösterildi. İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak İl Müftüsü Hasan Çağlar, Memur Sen İl Temsilcisi M. Şafi Özperk katıldı. Programda ilahi ve ezgiler seslendirildi.

GAZİANTEP
İl Müftülüğü tarafından Kamil Ocak Stadyumu’nda düzenlenen program yoğun katılımla gerçekleşti. Programda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin birer konuşma yaptılar. Konuşmanın ardından Bosna’dan gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu konser verdi.

Gaziantep’te bulunan Erdemliler Cemiyeti tarafından düzenlenen kutlu doğum paneli Şahinbey Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Yrd. Doç Recep Tuzcu, YrdDoç Ayhan Erdoğan ve YrdDoç Savaş Kocabaş katıldı. İki saat süren program, dinleyicilerden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

BİNGÖL
Bingöl’ün Ilıcalar Beldesi’nde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen etkinlik büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Sevkar Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe kadın, yaşlı, çocuk tüm belde halkı katıldı.
 
Programda İbrahim Dağılma ve Molla SahapKorkutata birer konuşma yaptı. İlahilerin seslendirildiği program duanın ardından son buldu.

İl Müftülüğü, (TÜMSİAD’ın katkılarıyla) ‘Hz. Peygamber (s.a.v), Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku’ adlı bir panel düzenledi. Ahmet Dursun Kongre Salonu’nda düzenlenen panele konuşmacı olarak Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çiçek, Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Muş İl Müftüsü Hasan Atlı konuşmacı olarak katıldı. Program yoğun katılımla gerçekleşti.

Resulullah’ın nurlu doğumu münasebetiyle Bingöl’ün Solhan ilçesinde gerçekleştirilen programa yoğun katılım oldu. Programda Molla SahapKorkutataZazaca konuşma yaptı. Vuslat İlahi Grubu ile sanatçı Özcan’ın ilahi ve ezgiler seslendirdiği programda Molla Osman Tayfur da konuşma yaptı.
 
ADIYAMAN
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde Peygamber Sevdalıları tarafından Kahta Sadık Altuğ Camii’nde gerçekleştirilen programa yoğun katılım oldu. Ramazan Allahverdi’nin açılış konuşmasını yaptığı programa konuşmacı olarak Vaiz Mustafa Fatih Yar katıldı. Program gençlerin seslendirdiği ilahiler, Kürtçe okunan mevlit, Muhammed Sivil Hocanın okuduğu dua ve yapılan ikram ile son buldu.

ELAZIĞ
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından başlatılan ve köy, belde demeden her yerde devam eden Kutlu Doğum Mevlitlerinden biri de Elazığ’ın Maden ilçesinde gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu program, Kervan ve Kardeşler ilahi gruplarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Programa konuşmacı olarak İnzar Dergisi yazarlarından Cihan Bozaba katıldı.

AĞRI/DİYADİN
Peygamber Sevdalıları Platformunun Ağrı Diyadin ilçesinde düzenlediği Kutlu Doğum programı büyük coşkuyla gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu programa, konuşmacı olarak Mustazaf-Der Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan katıldı. Programda Abdürrahim Timurtaş da Kürtçe konuşma yaptı. Konuşmaların ardından sahneye çıkan Vahdet İlahi Grubu okuduğu ilahilerle coşkulu anlar yaşattı.

MARDİN
Mazıdağı ilçesi eski Müftülük binası karşısında düzenlenen programa ilçe ve çevre köylerden aralarında bölgenin tanınmış şeyhleri ve seydaları, yaşlı, hasta, özürlü ve yatalak olanların da bulunduğu coşkulu bir kalabalık katıldı. Program Mustafa ve Beheşti’nin davudi seslerinden yükselen ilahiler ile devam etti. Programda Araştırmacı Yazar Molla Mahmut Kılıç Kürtçe, Mehmet Göktaş Hoca Türkçe konuşma yaptı.

ŞIRNAK
Şırnak’ın Cudi Dağı eteklerinde bulunan Kumçatı Beldesi’nde düzenlenen programa binlerce peygamber aşığı katıldı. Botan İlahi Gurubu’nun ilahiler seslendirdiği programa konuşmacı olarak, Molla Abdullah Şanlı ve Köy Der Başkanı Murat Güneş katıldı. Etkinlik Molla Cevher’in okuduğu dua ile son buldu.

KONYA
Seydişehir Mana Denizi Derneği tarafından Kutlu Doğum münasebetiyle bayanlara yönelik düzenlenen “Sevgiliye Sevgi ile Gidelim” adlı programa bayanlar yoğun katılım gösterdiler. Programda Peygamber Efendimiz’in hayatından kesitler sunuldu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir