• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
10 Peygamber (s.a.v) Sevdalısı Umreyi Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
doğruhaber Haber Merkezi
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 14 Nisan Pazar günü Türkiye genelinde 64 merkezde ve 35 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı(KDSS)’nın sonuçları açıklandı.
 
Türkiye genelinde ilk 10’a girenlerin isimlerini açıklayan Peygamber Sevdalıları Platformu, peygamber sevdalısı yarışmacıları umre ziyaretiyle ödüllendirecek.

TÜRKİYE GENELİ İLK DEFA SİYER SINAVI YAPILDI
İlki geçen yıl Batman’da yapılan KDSS, yoğun ilgi ve teveccüh üzerine bu yıl Türkiye genelinde yapıldı.
 
Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışma, kutlu doğum münasebetiyle gerçekleştirilen diğer etkinlikler gibi yoğun bir katılımla gerçekleşmişti.
 
64 merkezde düzenlenen sınavda ilk olmasına rağmen tam 35 bin peygamber sevdalısı yarıştı. Kadın-Erkek Peygamber sevdalısı Müslümanların katıldığı yarışma heyecanlı geçerken, yarışmacılar, hem Peygamber Efendimizin (s.a.v) mübarek hayatlarını öğrenmiş oldular, hem de Peygamberimizin (s.a.v) örnek siyeri hakkındaki bilgilerini ölçmüş oldular.
 
15 yaş sınırı ve 15 yaş üstü olmak üzere iki kategori şeklinde gerçekleşen sınavda,15 yaş üstü gruba, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut’un Dua Yayıncılıktan çıkan “Siyer-i Nebi Hz. Muhammed” adlı eserden sorular sorulurken, yarışmanın ikinci kategorisinde yarışan 15 yaş altı katılımcılara ise, Abdulkadir Turan’ın, “Peygamberimi Tanıyorum” adlı iki ciltlik eserinden sorular yöneltildi.
 
Sınavda yarışmacılara 100’er soru için 120 dakika süre tanınmıştı.

MÜJDEYİ DİYARBAKIR KUTLU DOĞUM MİTİNGİNDE ALDILAR
Öte yandan gerek sınav esnasında ve gerekse sınav sonuçlarını bekleme esnasında büyük bir heyecan yaşayan yarışmacıları, sınavın düzenleyicisi olan Peygamber Sevdalıları Platformu daha fazla heyecan içinde bırakmadan sonuçları açıkladı.
 
Büyük bir performans göstererek sınav sonuçlarını bir hafta içinde neticelendiren Peygamber Sevdalıları Platformu, sonuçları 1 milyonu aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen Diyarbakır Tarihi İstasyon Meydanı Kutlu Doğum Mitingi’nde açıkladı.
 
Platform adına açıklama yapan Ömer Çelik, Kutlu Doğum Siyer Sınavında ilk 10’a girenlerin isimlerini açıkladı.
Buna göre KDSS’de yarışan 35 bin Peygamber sevdalısından ilk 10’a girerek Umreyi kazananların isimleri şöyle;

EN BÜYÜK ÖDÜLÜMÜZ EFENDİMİZİN HAYATINI ÖĞRENMEMİZDİR
Derecede ilk 10’a girerek umreyi kazanan Peygamber (s.a.v) sevdalıları büyük bir sevinç yaşadılar. Duygularını gazetemize anlatan Peygamber (s.a.v)sevdalısı yarışmacılar, yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik.
 
Şimdi de Peygamber Efendimizin doğup büyüdüğü kutsal topraklara gideceğiz, şeklinde sevinçlerini ifade ettiler.

BU SINAV SAYESİNDE OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIM
Yarışmaya İstanbul’dan katılarak ilk 10’a girenlerden Lise mezunu Ekrem Özaydın (28), bu yarışma vesilesiyle okuma alışkanlığını kazandığını ifade ederek, “Biz gerçekten kitap okumayı pek sevmeyen bir milletiz. Ancak bu sınav vesilesiyle hem Peygamber (s.a.v) Efendimizin hayatını baştan sona kadar okuyup öğrenmiş olduk, hem de okuma alışkanlığı kazanmış olduk.
 
Hayatımda ilk defa böyle bir sınava katıldım. Bu güzel sınava sadece 2 ayda hazırlandım ancak bütün soruları 55 dakikada bitirip çıktım” diye konuştu.

ÖNCE HAYATINI ÖĞRENDİM ŞİMDİ GÖRMEYE GİDECEĞİM
KDSS yarışmasına Şanlıurfa Siverek’ten katılarak ilk 10’a girenlerden memur Mehmet Turan (24), “Kendim için bu ayı “Siyer Ayı” olarak ilan ettim. Bir ay boyunca Siyer’e tüm ayrıntıları ile çalıştım.
 
Sınav sonunda başarılı olarak Umre ödülünü kazandığım için çok mutlu oldum. Bir ay boyunca tüm ayrıntıları ile hayatını okuduğum Peygamber (s.a.v) efendimizin yaşadığı toprakları görecek ve gezecek olmak benim için tarif edilemez bir heyecan ve duygudur” dedi.

SEVİNÇTEN SECDEYE KAPANIP AĞLADIM
Türkiye geneli yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda ilk 10’a girenlerden açık öğretim İmam-Hatip Lisesi öğrencisi ve ev hanımı Hicret Aslan (22), “Hayırda yarışınız’ ayetinin ifadesiyle bu hayır yarışmasına katılmak için hemen başvurdum.
 
Siyer kitabını iki defa okudum. Birinci okuyuşumda Dua Yayıncılık’tan çıkan Siyer Soru Bankası adlı kitabı da bitirdim. İkinci okuyuşumda ise dikkatli bir şekilde not tuttum. Öyle ki; aldığım notlar 70 sayfayı geçti. Daha sonra yazdığım notları ezberledim. Sınavdaki soruların çoğu tuttuğum notlardan çıktı.
 
Bundan dolayı sınavım güzel geçti. Allah’a hamd olsun. Ben o kutsal topraklara gitmeyi ve oraları görmeyi canı gönülden arzu ediyordum. Çağrı TV’de kendi ismimi duyunca çok sevindim. Ardından secdeye kapanıp, sevinçten ağladım” şeklinde konuştu.

SENEYE BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞACAĞIM
Yarışmaya Mardin Kızıltepe’den katılıp dereceye giren ve umre ziyaretini kazanan esnaf Metin Palamut (40), “Siyer-i Nebi kitabını 10 defa okudum. 41 gün boyunca bu kitap özerinde çalıştım. Umre gezisini kazandığım için mutluyum. Ayrıca bu tür yarışmaların artarak devam etmesini istiyorum. Gelecek yıl inşallah birincilik için hazırlanacağım.
 
Hz. Peygamber’i (s.a.v) anlamak ve hayatını hayatımızda birebir uygulamak için siyeri şerifi çok okumamız ve değişik kitaplarda takip etmemiz lazımdır” ifadelerini kullandı.

HEYECAN, SEVİNÇ VE ŞÜKÜR
Diyarbakır’dan sınava katılarak dereceye giren peygamber sevdalıları da duygularını dile getirdiler. Umreyi kazananlardan üniversite öğrencisi Sümeyye Duyu (21), “Ben sınava çok ciddi çalışmıştım.
 
Zaten eskiden beri siyer bilgim iyi idi, bu şekilde bilgilerimi tazeledim. Daha önce Meal yarışması düzenlendiğinde siyer yarışmalarının da yapılmasını istemiştim. Sınav sonrası dereceye gireceğimden ümitliydim, ama tam emin değildim. Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndaki Kutlu Doğum programında ismim açıklandığında çok sevindim ve Allah’a şükrettim” dedi.
 
Yine üniversite öğrencisi olan Tuğba Burak (21) da, “Ben, Kutlu Doğum Siyer Sınavına birinci olmak için girdim; ama 6’ncı oldum. Buna da çok şükür. Bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna da teşekkürlerimi sunuyorum” derken, Mehmet Bozkurt (25) ise, açıkçası bu kadar kişinin arasında 5. olacağımı hiç tahmin etmiyordum.
 
Duyunca tabi doğal olarak şaşırdım, şimdi Umre’ye gideceğim. Çok heyecanlıyım, Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) yaşadığı yerleri görmeye gideceğim. Allah herkese oraları görmeyi nasip etsin” diye konuştu.

SINAV BİRİNCİSİNİN MUCİZEVÎ RÜYASI!
KDSS sınavının birincisi ise Diyarbakır’ın Ergani ilçesinden katılan eğitimci Mehmet Ali İyibaş (34), “Sınavda birinci oldum, tabi sevinçliyim. Ben, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bulunan bir ilköğretim okulunda müdürüm, evim de Diyarbakır merkezdedir. Bu yüzden her gün Ergani’ye gidip geliyorum. Sınava da okul gidiş gelişlerde çalıştım. Aslında Diyarbakır birincisi olacağımı rüyamda görmüştüm.
 
Ama Türkiye birincisi olacağımı tahmin etmiyordum. Rüyamda bir telefon geldi ve karşıdaki kişi bana ‘sen Diyarbakır birincisi oldun’ dedi, bende ‘Türkiye genelinde kaçıncı oldum’ deyince ‘6 gün sonra belli olacak’ dedi. Bu rüyamdan tam 6 gün sonra Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndaki “Kutlu Doğum” etkinliğinde birinci olduğumu öğrendim. Çok sevindim” şeklindeki ilginç rüyasını da paylaştı.

1 - Mehmet Ali İyibaş / Diyarbakır-merkez
2- Mehmet Turan / Şanlıurfa-Siverek
3 - Sibel Arca / Diyarbakır-merkez
4 - Mehmet Sabri Çalak / Batman-merkez
5- Mehmet Bozkurt / Diyarbakır-merkez
6 - Tuğba Burak / Diyarbakır-merkez
7 - Hicret Aslan / İzmir-merkez
8 - Metin Palamut / Mardin-Kızıltepe
9 - Ekrem Özaydın / İstanbul-merkez
10 - Sümeyye Duyu / Diyarbakır-Ergani

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir