• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
 ABD ile YPG`nin anlaşması sızdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YPG ve DSG`ye yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, taraflar arasında sağlanan anlaşma, ABD destekli uluslararası koalisyonun Suriye'deki müttefiklerini korumaya yönelik taahhüd ve bölgede güvenlik ile istikrarı sağlamak için onlarla birlikte hareket etmeyi içeriyor.

Anlaşmanın en dikkat çeken maddelerinin başında, anlaşmanın aşamalı olarak her iki yılda bir yenilenmesi ve “dışardan saldırı ve tehditlere karşı DSG`nin savunulması” maddeleri geliyor.

DSG ile diğer güvenlik güçlerine verilen desteğin sürdürülmesi, iç güvenliği sağlamak ve askeri güçlerin entegre edilmesi ise anlaşmanın diğer maddelerini kapsıyor.

Anlaşma ayrıca, DSG ile güvenlik güçlerinin iki yıl boyunca finanse edilmesi için sabit bir bütçenin oluşturulmasını ve Fırat`ın doğusuna yönelik yeni bir programın yapılmasını içeriyor.

Bu durum, uluslararası koalisyon tarafından hazırlanan bir program ve yürütme mekanizması ile DSG`ye yönelik desteğin yenilemesi anlamına geliyor.

Uluslararası koalisyonun desteklediği DSG, 185 bin kilometrekarelik bir alana sahip olan Suriye topraklarının yüzde 28.2'sini oluşturan 52 bin 528 kilometrekarelik bir alanı kontrol ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir