• DOLAR 32.587
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2461.135
  • ...
Gençlik Meclisi Hakkâri' de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Hakkâri'de gerçekleştirilen "Bilişimde Yeşil Zirve" toplantısına Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ni temsilen Basın-Yayın Tanıtım Çalışma Grubu Başkanı İzzettin Ete katıldı. ETE, İklim Değişikliği ve Yeşil İş ile Yerel Yönetimler ve Bilişim atölyelerinin çalışmalarında görüş bildirdi.

 

Toplantı 20 Nisan'da Hakkâri Valisi Muammer Türker ve Âti Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Genel Koordinatörü İdris Ağacanoğlu' nun açılış konuşmasıyla başladı.

 

Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Başkanı Emin Sadık Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Politika ve Strateji Geliştirme Şubesi Uzmanı Kader Tuğan, Microsoft Türkiye Kamu İşleri ve Sosyal Sorumluluk Müdürü R. Erdem Erkul, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, Greenpeace Türkiye Akdeniz Direktörü Dr. Uygar Özesmi, EKOIQ Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru ve Van Kent Konseyi Başkanı Necdet Takva toplantıda konuşmacı olarak yer aldılar.

 

Bilişimde yeşil zirvenin 4. gününde atölye çalışmaları yapan gençler İklim Değişikliği, Yeşil İş, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Etkin Kullanımı, Bilişim Sektöründe Çevreci Çözümler hakkında teorileri geliştirerek çözümlerini sundular. Bu sayede zirve raporuna katkıda bulunarak ülkenin yeşil bilişim politikasına yön vermeye çalıştılar. Toplantıda E-Devlet, Fatih Projesi ve UYAP projeleri de tartışmaya açıldı. Atölye çalışmaları ile ilgili bütün gruplar toplanarak alınan karar ve raporları diğer gruplar ile paylaştılar.
(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir