• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
Kazandığımı Duyunca Secdeye Kapandım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu'nun 14 Nisan'da Türkiye genelinde düzenlediği umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na (KDSS) İzmir'den katılan Hicret Aslan, sınava giren 35 bin adayın arasından sıyrılarak Türkiye 7.si oldu. Umreye gitmeye hak kazanan Hicret Aslan; 22 yaşında, evli ve açık öğretim İmam-Hatip Lisesi 2. sınıfta okuyor.


Hicret Aslan, duygularını İlke Haber Ajansı'na anlattı. Sözlerine böyle bir sınavı düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformu'na teşekkür ederek başlayan Aslan, sınava nasıl hazırlandığını şu sözlerle anlattı: " Hayatın kendisi bir sınavdır zaten. Bu hayat sınavının başarıya ulaşması için Efendimiz'in (sav) yaşantısını örnek almaya ihtiyacımız var. 'Hayırda yarışınız' ayetinin ifadesiyle bu hayır yarışmasına katılmak için hemen başvurdum. Siyer kitabını iki defa okudum. Birinci okuyuşumda Dua Yayıncılık'tan çıkan Siyer Soru Bankası adlı kitabı da bitirdim. İkinci okuyuşumda ise dikkatli bir şekilde not tuttum. Öyle ki; aldığım notlar 70 sayfayı geçti. Sünnetullah gereği kavli dua ve fiili çalışmayı birlikte yaptım. Daha sonra yazdığım notları ezberledim. Şunu belirtmek isterim ki; bütün bunları yapmak için disiplinli çalışma şarttır. Sınavdaki soruların çoğu tuttuğum notlardan çıktı. Bundan dolayı sınavım güzel geçti. Allah'a hamd olsun."


'Oraları Görmek İçin Rabbime Çokça Dua Ediyordum'
Kutsal toprakları görmeyi çok istediğini belirten Aslan, " Öncellikle bu başarıyı bana nasip eden Allah'a hamdolsun. Şüphesiz ki; başarı Rabbimdendir. Duygularıma gelince ben o kutsal topraklara gitmeyi ve oraları görmeyi canı gönülden arzu ediyordum. Ve bunun için Rabbime çokça dua ediyordum. Umreyi kazandığımı duymadan iki hafta önce katıldığım bir kutlu doğum etkinliğinde ayakta gördüğüm bir yaşlı teyzeye kendi oturduğum yeri gösterip, onun oturmasını söylediğimde o yaşlı teyze öyle bir dua etti ki; gözyaşlarıma hakim olamadım. Çünkü benim de gönlümden geçeni diline dua olarak dökmüştü. Ettiği dua şuydu: 'Allah'u Teala sana genç yaşta hacca gitmeyi nasip etsin.' Bunu niçin anlattığıma gelince, sizi hangi iyiliğin Allah'ın rızasına dahil edeceğini ve hangi duanın başarıya götüreceğini bilemezsiniz" dedi.

'Umreyi Kazandığımı Duyunca Secdeye Kapandım'
Umre hakkı kazandığı anlardaki duygularını dile getiren Aslan şunları ifade etti: " Çağrı TV'de kendi ismimi duyunca sevinçten küçük bir şok geçirdim. Çünkü İzmir'de derece yapmayı beklediğim halde umre hakkı kazanacağımı zannetmiyordum. Biraz toparlanınca secdeye kapanıp, sevinçten ağladım. Sevinçten ağlamanın ne demek olduğunu inanın ilk defa anladım. Rabbim o kadar lütufkar ki; isteğimin bu kadar kısa bir sürede gerçekleşeceğini ummadığım halde bana nasip etti. Gerçekten o an yaşadığım duyguları anlatmam çok zor. Bu sınava katılıp ta kaybeden yoktur. Eminim ki; Allah (cc) herkesin mükafatını kat kat verecektir." (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir