• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erbakan`ın Koruması 28 Şubat`ı Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat sürecinde dönemin Başbakanı olan Necmettin Erbakan `ın sivil koruması Vahap Kanıtoğlu , o süreçte Gölcük Donanma Komutanlığı`nda koruma Fuat Sarıtaş ile ``askere hareket etmek`` suçundan yargılandığını ve 2,5 ay askeri cezaevinde yattığını belirterek, ``Bu süreçte hiç mağdur olmayanlar konuşuyor. Asıl mağdurlar ortada yok. Bu işte mağdur olanlar hocanın etrafındakiler`` dedi.

28 Şubat soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kanıtoğlu, 25 yıla yakın Necmettin Erbakan ile birlikte çalıştığını belirterek, ``İstanbul`da en yakında biz vardık, her şeyinden haberimiz olurdu`` diye konuştu.

BİZİ ÖRGÜTE SOKMAYA ÇALIŞTILAR

Kanıtoğlu, Gölcük Donanma Komutanlığı`nda koruma Fuat Sarıtaş ile ``askere hareket etmek`` suçundan yargılandığını ve 2,5 ay askeri cezaevinde yattığını belirterek, bu olayı şöyle anlattı:

``1997 yılının Şubat ayı başlarında denize gemi indirme töreninin gerçekleştirileceği Gölcük Donanma Komutanlığı`nda gittik. İsimlerimiz, Başbakanlık tarafından komutanlığa bildirilmişti. Kapıdaki binbaşı itici ve kışkırtıcı bir şekilde `Giremezsiniz` dedi. Fuat, `İsmimiz verilmiş, görevliyiz` diye biraz sert çıkıştı. Binbaşı da `Giremezsiniz, zorlamayın` diyerek, tehdit etti. Biz de özel kalemi aradık ve geri döndük.

20-25 gün sonra 28 Şubat oldu. Televizyondan arandığımızı öğrendik. Gölcük Donanma Komutanlığı, hakkımızda `askere hakaret etmek`ten tutuklama kararı çıkartmış. 6-7 ay kaçak yaşadık. Bu süreçte evimiz, iş yerlerimiz, yakın akrabalarımızın evleri arandı. Bir gün her yer birden basılmış. Dayanacak gibi değil, `teslim olalım` dedik. Avukatla birlikte Gölcük Donanma Komutanlığı`na gittik. Avukata `Sen çık dışarı, burada CMUK geçmez` dediler. Fuat ile beni saat 09.00`dan akşama kadar sorguladılar, mahkemeye çıkardılar ve tutukladılar.

2,5 ay Gölcük`teki askeri cezaevinde kaldık. İşkence görmedik ama hakaret edildi. Askerler, bir ay önce 20 sene kapalı kalan cezaevinin bodrumlarının ihtilal yapılacağı için temizlendiğini anlattı. 45 gün sonra adli tatil olduğu için Selimiye`deki mahkemeye çıkarıldık. Ceza almadık. Bizi, örgüte sokmaya çalıştılar, bir oluşum yapmaya çalıştılar, olmadı. Komikti.``

Soruşturma sonucunda açılacak davaya müdahil olmayı düşündüğünü belirten Kanıtoğlu, ``Bu süreçte hiç mağdur olmayanlar konuşuyor. Asıl mağdurlar ortada yok. Bu işte mağdur olanlar hocanın etrafındakiler`` dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir