• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
"Sigara İnsanoğlunun En Büyük Düşmanı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Madde bağımlılığı ile mücadele konusuna dikkat çeken Batman Valiliği, sigaranın İnsanoğlunun en büyük düşmanı, insan yavaş yavaş ve derinden yok eden bir zehir olduğuna dikkat çekti.

 

Açıklamada, "Gırtlak ve beyin kanserinin yüzde 99'u, beyin kanamalarının yüzde 85'i, damar tıkanıklıklarının yüzde 90'ı akciğer kanserlerinin yüzde 90'i sigara kaynaklıdır" denildi.

 

Sigara İçenlerin Vücuduna Daha Az Oksijen Giriyor
Sigara içenlerin vücuduna yüzde 15 ila yüzde 33 oranında daha az oksijen girdiği belirtilen açıklamada, "100 tiryakiden 50'si sigara yüzünden ölmektedir. Sigara sağlığın olduğu kadar cilt güzelliğinin de düşmanıdır. Anne adayi sigara içerse, çocuğu; yüzde 80 erken veya ölü, yüzde 65 özürlü, yüzde 20 normal sürede, fakat normalden küçük doğar. Bebeklerin bulunduğu kapalı alanlarda sigara içilmesi, ani bebek ölümlerinin en basta gelen sebebidir" ifadeleri kullanıldı.

 

Sigara Madde Bağımlılığını Oluşturan Tek Etkendir
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıd: "Peki, sigaranın zararları sadece bunlardan mı ibaret? Sigaranın halkımızca bilinmeyen ve çok önemli olan bir zarari daha vardır. Sigara tüm madde bağımlılıklarının temelini oluşturan tek etkendir" denildi.

 

Uyuşturucuya Giden İlk Adım Sigaradır
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan bir araştırmaya göre, "Uyuşturucu madde kullanan kişilerin, ilk olarak sigara kullanımına başladıkları, daha sonra alkol ve uyuşturucu madde kullanımına geçtikleri belirtilmiştir. Yapılan araştırmaya göre uyuşturucu madde kullanan şahısların  yüzde 100'ü sigara ve yüzde  86'si alkol kullanmaktadır. Görüldüğü gibi uyuşturucuya giden yolda ilk adim sigaradır.

 

Sigara ve Alkol Alışkanlığı 18 Yaş Altı Çocuklarda Başlıyor
Sigarayı takiben alkol gelmekte ve bağımlılık uyuşturucu madde çeşitleriyle devam etmekte Çok üzücü bir gerçek ki sigaraya başlayanların  yüzde 97'si, alkole başlayanların yüzde 63'ü 18 yas alti çocuklarımızdır.

 

Denetimlerimizi Arttırdık
Son olarak madde bağımlılığı ile mücadele alanında ilk hedefimiz, Emniyet Müdürlüğü, Batman Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü vb. ilgili diğer kurumların birlikte koordineli çalışmalarını sağlayarak, özellikle okullar çevresindeki büfe vb. yerlerin denetiminin arttırılmasını sağlamak, tek tek veya paket halinde öğrencilere sigara satışının önüne geçmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sigara kullanımından koruyabilirsek, uyuşturucu madde bağımlılığından da koruyacağımız bilinciyle, çalışmalarımıza bu yönde hız vermekteyiz" (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir