• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
"28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarına adil yargılanma hakkı tanınmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, Saadet Partisi Adana İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok ile görüşen İnisiyatif yetkilileri, Yusufî mahkûmlar ve yaşanan mağduriyetler hakkında bilgilendirmede bulunup, siyasi alanlarda destek talebinde bulundular.

Şu anda cezaevinde bulunan yaklaşık 600 mahkumun FETÖ mensubu polis, savcı ve hakimlerce kurulan kumpaslarla cezalandırıldığına dikkat çeken inisiyatif yetkilileri, yıllardır mağdur edilen bu insanlar için yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğinin altını çizdiler.

"Çeyrek asırdır cezaevinde yatan Yusufîler var"

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi Adana Sözcüsü Orhan Erkuş, İslami faaliyetlerinden dolayı yıllardır cezaevinde yatan Hizbullah, Hizb-ut Tahrir, Vasat ve Sivas tutuklularına dikkat çekti.

28 Şubat sürecinde uydurma ve düzmece delillerle binlerce insanın İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevine atıldığını ifade eden Erkuş, "Cumhurbaşkanının da dediği gibi 5-10-15 hatta 20-25 yıldır, çeyrek asırdır zindanda olanlar var. Biz korkuyoruz ki bu gayretullaha dokunur." diyerek yetkilileri uyardı.

Zindanlarda halen 600'e yakın FETÖ yargısı mağduru Yusufînin olduğunu dile getiren Erkuş, "MHP tarafından sunulan af tasarısı, madde bağımlıları ve adli suçluları kapsamaktadır. Bu af tasarısı ile beraber biz, inisiyatif olarak istiyoruz ki İslami kesimin de mağduriyetlerini dile getirelim, onları gündemimizden bir an olsun çıkartmayalım." şeklinde konuştu.

"Yusufîler için af değil adalet istiyoruz" diyen Erkuş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'cü olduğu tespit edilen binlerce yargı mensubunun açığa alındığını ve bu hakimlerce verilen kararların da gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

"28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarına adil yargılanma hakkı tanınmalı"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok da 28 Şubat sürecinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti.

28 Şubat'ın ABD tarafından dış müdahale sonucu gerçekleştiğini dile getiren Gözütok, bu süreçte binlerce insanın hapishaneye atıldığını, halihazırda ise 600'e yakın mahkûmun 20-25 yıldır cezaevinde olduğunu söyledi.

28 Şubat'a karşı açılan davaların göstermelik olduğunu ve hukuksuzlukların üzerinin kapatılmak istendiğini işaret eden Gözütok, 28 Şubat sürecinin ise kısmen halen devam ettiğini belirtti.

Yusufî mahkumların sorunlarını sürekli gündeme taşıyan inisiyatife teşekkür eden Gözütok, FETÖ kumpası ile cezaevlerinde olan mahkumlar için yeniden adil yargılanma hakkı sağlanması gerektiğini ifade etti. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir