• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
"Gençliğin duygularını ve aksiyonunu iyiliğe kanalize etmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanetin Ankara'daki Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlediği "Gençlik Çalıştayı"na katılarak bir konuşma yaptı.

Erbaş, çalıştayda gençlerin inanç ve medeniyet değerleriyle buluşması, gelecek umudu ve perspektifi bağlamında neler yapılabileceğinin müzakere edileceğini söyledi.

Kılık kıyafeti, hayat tarzı, dünya görüşü ne olursa olsun, bu ülkenin bütün gençlerine ulaşılması gerektiğini belirten Erbaş, "Gençlik bir milletin geleceğidir. Gençlik ülke olarak bizim en büyük zenginliğimiz ve imkanlarımızdan birisidir." dedi.

Bu sene başlattıkları 'Her Hocamıza 10 Genç Emanet" projesini hatırlatan Erbaş, proje kapsamında her hocaya emanet edilen 10 gencin eğitimleriyle, temel dini bilgileriyle, kitap okuma durumlarıyla, ibadetleriyle ilgileneceğini vurguladı.

Gençlik çalışmalarının özel bir bilgi, yetenek ve formasyon gerektirdiğini söyleyen Erbaş, "Teknoloji ve iletişimin her yeri kuşattığı ve hayatın büyük oranda dijital alanda yaşandığı bir çağdayız. Kuşaklar arası farklılıkların günden güne derinleştiği adeta her 10 yılda farklı ilgi ve algılara sahip bir neslin geldiği bir zamandayız. 10 yıl önce gelen nesil ile 10 yıl sonra gelen nesil arasında büyük bir kopukluk, iletişim bozukluğu görüyoruz, birbirini anlayamama gibi bir problem hissediyorsunuz. Kaldı ki 30-40 yıl arasında olan anne babaları, dedeleri ile neredeyse aralarında ortak nokta kalmıyor, böyle bir problem yaşıyoruz. Bu problemleri biz çözeceğiz, dertliler çözecek. Kim bunu dert ediniyorsa onlar çözecek."

Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığına ve gençlerle ilgili çalışmalar yürüten STK'lara düşen vazife, gençlik döneminin duygularını ve aksiyonunu iyiliğe kanalize etmektir. Aksi halde gençlerin heyecanı farklı yapılar ve terör örgütleri tarafından istismar edilmektedir." diye konuştu.

Çalıştayın açılış oturumuna Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı,  Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan uzmanlar ile gençliğe yönelik çalışmalar yürüten çok sayıda STK temsilcisi katıldı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir