• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
"Tıbben çaresi olmayan hastalıkların bitkisel çözümü vardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soğuk havaların etkisini arttırmasıyla birlikte aktarlara olan ilgi artmaya başladı. Aktarlar, gribal enfeksiyonlara karşı bitkisel karışımlar önerirken tıbben çaresi olmayan hastalıkların da bitkisel ilaçlarla tedavi edilebileceğini söylediler.

Muş'ta 25 yıldır bitkisel ilaçla meşgul olduğunu ve bunu meslek haline getirdiğini söyleyen aktar Yasin Oflaz, baba mesleği olan balcılıktan yan dal olarak bitkisel tedaviye geçtiklerini belirtti.

Mevsim değişikliğinden dolayı bağışıklık sisteminin haliyle zayıfladığını aktaran Oflaz, "Bundan dolayı hastalıklar kendilerini yeniliyorlar. Mesela kışın soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar, ses kısıklığı, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkları için tavsiye edebileceğimiz bir karışım olabilir. Bu karışım; zencefil, tarçın, havlıcan, karanfil, hüpüsküs ve kuşburnu şeklindedir. Bunları tükettiğimiz zaman direkt olarak gribal enfeksiyonlara karşı kurunmuş oluyoruz. Bunlarla birlikte özellikle çörek otu, altını çizerek söylüyorum, çörek otu bugün bağışıklık sisteminin güçlenmesinde bir numaradır. Bugün Omega 3, Omega 6 ve Omega 9'u balık yağında ararken bunların hepsi çörek otunda mevcuttur." ifadelerini kullandı.

"Tıbben çaresi olmayan hastalıkların bitkisel olarak çözümü vardır." diyen Oflaz, "Bitkisel kalıcı tedavisi sağlıyor ama kimyasallar kalıcı tedavi sağlamıyor. Bitkisel zaten bizinin genel kültürümüzde olan bir şey. İbni Sina'dan beri kullanılagelen bir şey ve hiçbir yan etkisi yok. Tabi bilinçli kullanıldığı zaman. Bitkisel ilaçlarla bağışıklığımızı güçlendirdiğimiz zaman etkin bir koruma sağlıyor." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir