• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Nijerya`da Saldırılar: 6 Ölü, 9 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Plateau eyaleti sözcüsü Pam Ayuba, Gwa-Rim köyünde silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 5 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Aynı köy geçen hafta 13 kişinin hayatını kaybettiği bir saldırıya da sahne olmuştu.

Ayuba, Jos kentinin Hristiyanların yaşadığı semtindeki bir barda, Chlesea-Barcelona takımları arasındaki Şampiyonlar Ligi maçını seyreden kişileri hedef alan bombalı saldırıda ise 1 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını belirtti.

Polis ve askeri birliklerin, olay yerini kordon altına aldıkları bildirildi.

Nijerya`nın güneyindeki Hristiyanlar ile kuzeyindeki Müslümanları birbirinden ayıran çizgi üzerinde yer alan Plateau eyaletinin başkenti Jos, onlarca farklı etnik grubun yaşadığı ``orta kuşak`` adı verilen bölgedeki din temelli çatışmaların merkez üssü konumunda bulunuyor.

Ancak Jos kentinde meydana gelen şiddet olaylarının, dini nedenleri bulunsa da temelde yerel siyaset, ekonomi ve hayvan otlatma hakları gibi nedenleri bulunuyor.

Müslümanların yasal vatandaş kabul edilmediği Hristiyan politikacıların kontrolündeki Plateau eyaletinin başkenti Jos`ta, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında çıkan çatışmalarda 2004 yılında 700, 2008`de ise 300`ü aşkın kişi öldü. İnsan Hakları İzleme örgütünün rakamlarına göre Jos kentinde 2010 yılındaki şiddet olaylarında en az 1000 kişi hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir