• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Deniz kazalarına insansız gemi çözümü 2020`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Deniz taşımacılığının tehlikelerinden pek bahsedilmez. Oysa deniz kazalarını önlemek çok büyük öneme haiz. Hem deniz taşımacılığının artan yoğunluğa rağmen güvenliğinin sağlanması hem de olası çevre felaketlerinin önüne geçmek adına denizde trafiğin düzenlenmesi için teknolojiden sonuna kadar yararlanmak gerekiyor.

Rolls-Royce bu konuyu oldukça önemsiyor ve geleceğin deniz taşımacılığının teknolojisini geliştiriyor. 

UYDU ARACILIĞIYLA ENTEGRASYON

Intel ile birlikte deniz araçlarının insansız olarak yol alabilmesi için teknoloji geliştiren Rolls-Royce, geçtiğimiz yıl sürücüsüz araç geliştiren Mobileye şirketine 15 milyar dolarlık yatırım yaparak bu alandaki araştırmalara kaynak sağladı.

Rolls-Royce, sürücüye ihtiyaç duymayan gemiler konusunda bir süredir somut adımlar atıyor. Şirket araştırmacıları, Avrupa Uzay Kurumu ile ortak çalışarak uydu aracılığı ile tüm gemileri birbirine bağlamak üzerine çalışıyorlar. Intelligent Awareness adı verilen bu sistem radar, termal kamera, HD kamera, uydu ve hava durumu raporları gibi türlü kaynaklardan gelen bilgileri otomatik olarak işliyor.

Son 10 senede binden fazla geminin insan hatası yüzünden battığını göz önüne aldıklarını belirten Intel de sürücüsüz gemiler için çalışmaya devam edeceklerini belirtiyor. Rolls-Royce, ilk robotik gemilerin suya indiriliş tarihi olarak 2020`yi işaret ediyor.

Kaynak, İTO

Bu haberler de ilginizi çekebilir