• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Haber takibi yapan muhabire hukuksuz gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Çeltiksuyu köyü yakınlarında yapılan ve bazı köylülerin, mera alanlarını kısıtlandığı gerekçesiyle tepki gösterdiği SÜTAŞ tesisinin kazı çalışmalarını takip eden İLKHA muhabiri Nihat Kanat, jandarma tarafından hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı, cihazlarına ve görüntülerine el konuldu.

Çeltiksuyu köyüne bağlı Küçüktepe mezrasında oturan hayvan besicileri, mezrada kendilerine ait 5 bin civarında küçükbaş ve büyükbaş hayvanın olduğunu belirtmiş ve hayvanlarının otlatıldığı mera alanlarının yatırım kapsamında SÜTAŞ'a tahsis edildiğini ifade etmişti.

Yaşanan bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirten köylüler yaşadıkları mağduriyeti anlatmış ve konunun çözüme kavuşturulmasını talep etmişti.

Edinilen bilgilere göre SÜTAŞ, bu sabah saatlerinde tesisin etrafında kazı çalışmalarına başladı. Çalışmaların güvenliğini sağlamak için de jandarma sevk edilirken mera alanlarının ellerinden alındığını belirten köy sakinleri de tepki amaçlı tesisin etrafında toplandı.

İLKHA muhabiri Nihat Kanat, köy sakinlerinin tepkisini görüntülemek ve haberleştirmek amacıyla bölgeye gitti. Bölgeye ulaştığında jandarmanın engeliyle karşılaşan Kanat, "Burada çekim yapman yasaktır" denilerek gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, gözaltına almakla yetinmeyip İLKHA muhabiri Kanat'ın çektiği görüntülere ve cihazlarına da el koydu.

Kanat'ın ifadesinin alınmak üzere karakola götürüldüğü öğrenildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir