• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Önümüzdeki bir hafta boyunca yağış beklenmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki bir hafta boyunca yağış beklenmediğini ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Hafta ortasından bu yana yurdumuzu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava yurdumuzu terk etti. Bu sistem ile yurdumuzun tamamına yakını yağış aldı. Özellikle iç ve doğu bölgelerdeki yağışlar yer yer kuvvetli ve şiddetli olarak gerçekleşti. Hava sıcaklıkları ise hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düştü. İç bölgelerde hava sıcaklıkları sıfırın altına düşerek devam eden zirai faaliyetler için don riski oluşturdu." denildi.

"Yapılan son tahmin ve meteorolojik değerlendirmelere göre önümüzdeki bir hafta boyunca yurdumuzun yüksek basınç merkezi ile Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor." denilen açıklama şöyle devam etti: "Bu nedenle önümüzdeki hafta boyunca Türkiye'de yağış beklenmiyor. Ancak yüksek basınç ve açık havadan geceleri radyasyon kaybı sebebiyle Marmara bölgesi ile yurdumuzun iç kesimlerinde gece ve özellikle sabah erken saatlerde yer yer sis ve pus oluşumu meydana gelebilecektir."

Sıcaklıkların artacağı belirtilen açıklamada son olarak, "Hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede artarak iç ve batı bölgelerimizde mevsim normallerinin 5-8 derece, doğu bölgelerimizde ise mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta boyunca bazı il merkezlerimizde ulaşması beklenilen günün en yüksek sıcaklıklarının Erzurum'da 16, Afyonkarahisar'da 21, Ankara, Konya, Malatya ve Trabzon'da 22, Samsun ve Diyarbakır'da 23, İstanbul'da 25, Bursa'da 26, İzmir'de 28, Adana'da 29 Antalya'da 30 dereceye ulaşması bekleniyor." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir