• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İnsanoğlu yaptıklarıyla kâinatın ve dünyanın dengesini bozuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"İnsan Faaliyetlerinin Doğal Afetler Üzerine Etkileri" konulu proje kapsamında Gaziantep'i ziyarete gelen aralarında yabancı öğrencilerinde bulunduğu bir grup öğrenci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu ziyaret etti.

Öğrencileri meclis salonunda ağırlayan Tahmazoğlu, burada yaptığı konuşmasında, Allah'ın dünyada kurduğu güzel bir dengenin olduğunu, ancak insanların kâinatın ve dünyanın dengesini yaptıklarıyla bozduğunu belirtti.

1999 yılında yaşanan depremde birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Tahmazoğlu, bu projenin bu anlamda çok önemli olduğunu belirtti.

Tahmazoğlu, "Aslında dünyamızda Cenab-ı Hakk'ın kurduğu o kadar güzel bir denge var ki insanoğlu hiç karışmasa kâinat kendi içerisinde çok güzel bir denge ile yoluna devam ediyor. Aslında kâinatın ve dünyanın dengesini yaptıklarıyla insanoğlu bozuyor. Örneğin küresel ısınma, çevre kirliliği ve ağaçların kesilmesi bunların başında geliyor. Bu konularda ciddi bir hassasiyet oluşturmak gerekiyor." dedi.

Depremlerin dahi dünyanın kendi hayatiyetini devam ettirmesi için doğal bir olay olduğunu söyleyen Tahmazoğlu, "Çünkü dünyanın merkezinde 200 bin derece sıcaklık var. İçerisindeki gazları bir şekilde yanar dağlar ve depremlerle dışarı boşaltmak zorunda. Fakat insanoğlu depreme dayanıksız yapmış olduğu çarpık yapılaşmalarla aslında bu doğal afetlerde yaşanan üzücü olaylara kendisi de bir zemin hazırlıyor." ifadelerini kullandı.

Belediye olarak depreme dayanıksız yapılara karşı ciddi bir mücadele içerisine girdiklerini ve depreme dayanaklı konutların yapılması konusunda çok ciddi bir mesafe kat ettiklerini belirten Tahmazoğlu, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Ali Dağdeviren ise Tahmazoğlu'na, bu nazik davetlerinden dolayı çok teşekkür ettiğini belirtti.

Proje Koordinatörü Franca Sormani, doğal afetlere karşı daha fazla bilinçlendirme amaçlı bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ve bu sayede farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir