• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
AFAD deprem simülasyon aracıyla tatbikat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da, AFAD deprem simülasyon aracıyla vatandaşlar deprem konusunda bilgilendirilirken aynı zamanda uygulamalı tatbikat yapıldı.

Batman Valiliği girişinde kurulan simülasyon aracında vatandaşlara, deprem anında yapmaları gerekenler hakkında uygulamalı deprem tatbikatı yapılarak eğitim verildi.

Ankara AFAD Eğitim Merkezi Teknik Personeli Rıza Bektaş İLKHA'ya yaptığı açıklamada vatandaşları deprem konusunda bilgilendirdiklerini ve uygulamalı tatbikat yaptıklarını ifade etti.

Simülasyon TIR'larından 3 adet olduğunu belirten Bektaş, "Bu araçlarla Türkiye'nin çeşitli illerine gidiyoruz. Bir TIR'la Van'dan Batman'a geldik. Bir TIR'ımız Antalya'da, bir tanesi de Sivas'ta. Deprem öncesi ve sonrası ne yapılması gerektiği anlatıyoruz. Buraya gelen her öğrenciye uygulamalı tatbikatla eğitim veriyoruz. Düzce, Bingöl, Van ve İzmit'te yaşanan depremleri anlatıyoruz. Depremdeki gibi sarsıntı yapıyoruz. Her ailede afet durum çantası hazır durması gerekir. Afet çantasında gerekli tüm malzemeler her zaman hazır olması gerekir." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir