• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Vali Ustaoğlu`ndan husumetli ailelere barış çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Aşağıkaraboy ve Çatalsöğüt köyü sakinleri arasında geçen hafta şehir merkezinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavga nedeniyle köylüleri ziyaret etti. Her iki köye ziyaret gerçekleştiren Ustaoğlu, tarafları barışa davet etti.

Ziyarette Ustaoğlu'na;  Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ve İl Müftüsü M. Faysal Geylani eşlik etti.

İlk olarak Çatalsöğüt köyüne giden Ustaoğlu, taziye evinde köylülerle bir araya gelerek başsağlığı diledi. Üzücü bir olay yaşandığını hatırlatan Ustaoğlu, köylülere husumetin devam etmemesi çağrısında bulundu.

Ustaoğlu, "Bu coğrafya 40 yıldır zaten hain terör örgütüyle uğraşıyor. Şu an bölgemizde huzur ve güven ikliminin en güzel yaşandığı süreci hep birlikte yaşıyoruz. Gönül isterdi böyle husumetler olmasın. Maalesef bölgemizin böyle bir gerçeği var. Birliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemden geçiyoruz. Yedi düvele karşı tabiri caizse kurtuluş savaşı veriyoruz. Kavga en kolay iştir. Önemli olan barışı ve huzuru tesis etmektir. Herkesin elini taşın altına koyarak birliğe, kardeşliğe, huzura katkı sağlaması gerekiyor. El birliğiyle kenetlenerek bir olmamız gerekiyor. Şeytanı sevindirmemek lazım. Ne dinimizde ne de örfümüzde bunun yeri yok. Bunları aşmamız lazım." dedi.

Daha sonra beraberindekilerle Aşağıkaraboy köyüne geçen Ustaoğlu, yine taziye evinde köylülerle bir araya geldi.

"Adaletin kestiği parmak acımaz." diyen Ustaoğlu, şunları söyledi: "İki köyümüz arasındaki husumetten, olay yaşandıktan sonra haberimiz oldu. Yaşanan üzücü olayla ilgili kaymakam beye talimat verdim. Husumete neden olan sınır konusunu komisyon kurarak her yönüyle araştıracaklar. Burada önemli olan bu tarz kavgaların yaşanmaması ve devam etmemesidir. Devletimize ve adalete güvenin. Bizler memuruz. Görevimizi layıkıyla yapıp buralardan gideceğiz. Ama sizler burada birlikte yaşayacaksınız. Herkesi aklıselim olmaya, husumetin devam ettirilmemesi için barış için çaba sarf etmeye davet ediyorum. Allah rızası için bunu yapalım."

Her iki köyde de İl Müftüsü M. Faysal Geylani ve kanaat önderlerinin duasıyla köylüler barışa davet edildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir