• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
ABD`den Rusya`ya `seçimlere müdahale` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya`nın, Moskova`da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Washington`un, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması`nın Rusya tarafından ihlal edildiği konusunda ikna olduğunu savunan Bolton, “Avrupa için asıl tehdit, ABD`nin anlaşmadan çekilmesi değil, Rusya`nın burada hali hazırda konuşlandırdığı füzelerdir.” diye konuştu.

Bolton, Rusya`nın söz konusu ihlalleri kabul etmemesi nedeniyle anlaşmanın kurtarılmasının düşük bir ihtimal olduğunu belirterek, “Ayrıca Çin`in anlaşmaya taraf olmaması ve geliştirdikleri uzun menzilli füzeler de başka bir endişe konusu.” değerlendirmesini yaptı.

Moskova`da gerçekleştirdiği temaslarda, Rusya`nın, ABD`de seçimlere müdahalesinin de ele alındığını anlatan Bolton, “Söz konusu müdahale ABD-Rusya ilişkilerine zarar verirken, Rusya`ya herhangi bir kazanç sağlamadı.” ifadesini kullandı.

Bolton, ABD'de 6 Kasım 2018'de yapılacak Kongre ara seçimlerine, Rusya`nın müdahil olma ihtimalini değerlendirerek, "Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan son açıklamada, Rusya`nın, ABD`de düzenlenecek seçimlere müdahil olduğuna yönelik şimdilik bir bulguya rastlanmadığı bildirildi. Ancak bu bir klavye tuşuyla değişebilir. Umarım böyle bir şey olmaz." dedi.

Kaşıkçı`nın öldürülmesi ve Suriye

Gazeteci Cemal Kaşıkçı`nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma hakkında da Bolton, "ABD Başkanı Donald Trump ve ABD`li diğer üst düzey yetkililerin verdikleri bilgiler doğrultusunda Putin`i bilgilendirdim." diye konuştu.

Görüşmelerinde, Suriye`de ABD ve Rusya arasındaki iş birliğinin de gündeme geldiğini vurgulayan Bolton, “Putin ile Suriye`deki iş birliğimizi ve koordinasyonumuzu artırmaya karar verdik. Türkiye ve Rusya arasındaki İdlib anlaşması ise devam eden bazı sorunlara rağmen, uygulanmaya devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir