• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
CUMA NAMAZINDA KATLİAM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUSA AZAK-Doğruhaber

İşgalci Amerika ve ortakları Suriye`de katliamlara devam ediyor. Dünyanın gözü önünde her gün onlarca sivilin ölümüyle sonuçlanan katliamlara ise kimsenin sesi çıkmıyor. Herkesin dört maymunu oynadığı katliamların sonuncusu camiye düzenlendi. İşgalci Amerika ve ortaklarının Cuma namazı sırasında camiye jetlerle gerçekleştirdiği katliamlarda onlarca sivil hayatını kaybetti. ABD öncülüğündeki koalisyon jetleri, Deyrizor'a bağlı El Suse ilçesindeki Osman Camisi'ni, cuma namazı sırasında hedef aldı. Yerel kaynaklar, olayda bazı sivillerin yaşamını yitirdiğini, bazılarının ise yaralandığını bildirdi. Öte yandan, koalisyon jetlerinin Perşembe günü yine Süse ilçesindeki Ammar Bin Yaser Camisi'ni hedef alması sonucu 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Önceki gün yapılan saldırı ile birlikte ölü sayısı 65'e yükseldi.

SON İKİ GÜNDE EN AZ 65 SİVİL ÖLDÜ

Koalisyon uçakları önceki gün Deyrizor'un Süse ilçesindeki Ammar Bin Yaser Camisi'ne saldırmıştı. Saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde de aynı ilçeye saldıran koalisyon uçakları, 13 sivilin ölümüne sebep olmuştu. Koalisyon güçlerinden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

DEYRİZOR'DA DURUM

Öte yandan Deyrizor'un Heccin ilçesi ve çevresindeki bazı beldelerinde YPG/PKK ve DEAŞ arasında çatışmalar devam ediyor. DEAŞ, Deyrizor'da Heccin ilçe merkezi, Şiife ve Süse belde merkezleri ile Bu-Hesan ve Bu-Hatir köylerini elinde tutuyor. YPG/PKK ise Deyrizor'u ikiye bölen Fırat Nehri'nin doğusunu işgal ediyor. YPG/PKK, 11 Eylül'de ABD ve Fransa desteğiyle DEAŞ'ı Deyrizor'daki son kalesi Heccin'den çıkarmak için operasyon başlatmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir