• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
KBRN farkındalık ve şüpheli paket eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) farkındalık ve şüpheli paket eğitimi gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konferans salonunda verilen eğitime, Batman AFAD personeli ve KBRN hizmet grubunun destek çözüm ortakları katıldı.

Etkinlikte katılımcılara kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikeler konusu anlatılarak basit kişisel korunma bilgi ve becerisi eğitimi verildi.

Konuyla ilgili AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Eğitimde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer saldırılara karşı alınacak tedbirler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından KBRN olaylarında kullanılan maske ve koruyucu kıyafetin nasıl kullanılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimin sonunda ise her türlü gaza duyarlı olan detektörün kullanımı hakkında bilgi verildi." denildi.

Ayrıca Batman AFAD Müdürlüğü ve UMKE'nin ortak uygulamalı saha tatbikatının da perşembe günü DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı Malabadi Dinlenme Tesisinde yapılacağı kaydedildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir