• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
İstanbul merkezli hırsızlık operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, kent genelinde iş yeri, ev ve otodan hırsızlık olaylarının artması üzerine yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri belirlenen 17 şüphelinin yakalanması için 12 Ekim'de İstanbul ve İzmir'de tespit edilen 22 adrese baskın düzenledi. Operasyonda aralarında örgüt elebaşı M.A (25) ve yardımcıları olduğu iddia edilen İ.A. (24) ile M.A.K'nin de bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaşı küçük 6 şüpheli, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 çalıntı otomobil, motosiklet, 4 teyp, klima ve ön konsol sistemi, 11 farklı markada kol saatleri, tek taş yüzük, 2 fotoğraf makinesi ile 200 fişek ele geçirildi.

Şüphelilerin kendilerini satıcı olarak tanıtıp apartman kapısını açtırdıkları, dairelerin kapılarının kilitlerini kırarak da hırsızlık yaptıkları belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin kiralık araçları kullandıkları, Bağcılar'da örgüt elebaşının kiraladığı evde kaldıkları, 60 hırsızlık olaylarına karıştıkları ve 2 milyon liralık hırsızlık yaptıkları tespit edildi.

Öte yandan ara operasyonlarda da 5 şüphelinin gözaltına alınıp sevk edildikleri adliyelerde tutuklandıkları öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir