• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
 "Gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi vatandaşın ibadetlerini yapabilmeleri için yaptırdığı camiler zincirine bir yenisini daha ekleyerek Şahinbey ilçesinin yeni mahallelerinden olan Çimenli Mahallesi'ne yaptırdığı camiyi vatandaşların hizmetine sundu.

İlçenin yeni mahallerinden olan Çimenli Mahallesi'ne yaptırılan caminin açılışı dualarla açıldı. Camide ilk cuma namazı da kılındı.

Cuma namazı öncesinde Çimenli Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mustafa Deniz, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli bir yer var." dedi ve Camilerin birlik ve beraberliğin sağlandığı mekanlar olduğunu ifade ederek, "Rabbim nasip etti Çimenli Mahallemize yaptırdığımız camimizi tamamladık. Şimdiye kadar 57 tane camiyi yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk ve şu anda da 39 tanede inşaatı devam eden camimiz var. Buralar Allah'ın evi ve dolaysıyla bizlerin de ibadet yeridir. Buralar birlik olduğumuz yerler." diye konuştu.

Vatandaşların ortak kullanım alanları olan taziye evleri, sosyal tesisleri ve camilere ellerinden gelen her türlü desteği sağladıklarını belirten Tahmazoğlu, "Mahalle olan köylerimizin içerisinde dahi park, asfalt ve kilit taşı yapımını tamamladık. Şimdi Cami Sosyal tesisi ve taziye evlerini yapıyoruz. Şu anda inşaatı devam eden 50'ye yakın sosyal tesisimiz var. Onlarında ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra köyle şehrin arasında bir fark kalmamış oluyor." ifadelerini kullandı.

Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mustafa Deniz, Çimenli Mahalle sakinlerinin camiyi doldurması gerektiğini belirterek, "Güzel hizmetler her zaman alkışlanır ve teşekkür edilir. Şehir merkezlerinde ve mahalle olan köylerimizde belediyemiz, müftülüğümüz ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın da cami yapımlarında destekliyor. Kendisinden Allah razı olsun. Bu dönemleri bizler hep özledik ve arzuladık. Devletin her kademesinin halkın içerisinde olması gerekiyor. Bu camimiz nasıl imar edildiyse, mahalle halkımıza da burası bir emanet ve manevi olarak cemaatsiz bırakmamak suretiyle burası taçlanacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından cami dualarla hizmete açıldı. Açılışın ardından camide ilk cuma namazı da kılındı.

Çimenli Mahallesi'nde ibadete açılan cami 2 katlı ve 450 metrekare alana inşa edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir