• DOLAR 32.518
  • EURO 34.668
  • ALTIN 2491.732
  • ...
Hafriyat alanı "Dostluk Parkı" oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Buzhane Mahallesi'nde atıl durumda olan ve vatandaşların daha önce hafriyat alanı olarak kullandığı 4 bin 500 metrekare arazide, Ankara Büyükşehir ve İpekyolu belediyeleri tarafından başlatılan park çalışmaları tamamlandı.

İçerisinde koşu ve bisiklet yolu, dış mekan spor aletleri, çok amaçlı spor sahası, çocuk oyun grupları, dinlenme alanları ve yeşil alanlar ile her yaşa hitap edecek teknik özellikleri içerisinde barındırılan "Dostluk Parkı" vatandaşın hizmetine açıldı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl yapımı tamamlanan birçok yatırım ve hizmeti bu ay içerisinde hizmete sunacaklarını söyledi.

Belediye olarak rutin hizmetlerin yanında önemli yatırımlar da gerçekleştirdiklerini ifade eden Öztürk, "Geçen yıl buraya geldiğinizde parkın yerine hafriyatların bırakıldığı bir yer ve yolların çamurlu olduğunu görüyordunuz. Belediyecilik anlamında hiçbir şey yoktu ama bir yıllık kısa bir zamanda burayı ihya ettik. Burayı hem çocukların hem gençlerin hem de ailelerin kullanabileceği bir yaşam alanı haline getirdik." diye konuştu.

"Gelen parayı doğru yerde kullandık"

Kentteki 50 mahallede asfalt çalışması yürüttüklerini anlatan Öztürk, "İki yıldan beri hiçbir mahalle ayrımı gözetmeksizin 50 mahallemizde hizmet atağı başlattık. 2018 yılında 120 kilometre yolun 100 kilometresini sıcak asfalt yaptık. 20 kilometresinde çalışma devam ediyor. Asfalt yapacak başka yer kalmadı. 600 bin metrekare kilit taşı döşeme çalışmalarında 300 bin metrekaresi tamamlandı. Kalan kısmını ekim ayı sonuna kadar tamamlayacağız. Gittiğiniz köylerde bu çalışmaları görüyorsunuz. Köylerde çöp almayan bir belediyeden bugün gübre temizleyen bir belediyeye geldik. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak yaptığımız bu parkta da amaç doğudan batıya bir kardeşlik köprüsü kurmaktı. Bu hizmetleri vatandaşın parasıyla yaptık. Gelen parayı doğru yerde kullandık. Amacımız da milletimize hizmet etmektir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında dualarla açılışı yapılan parkta, Kaymakam Öztürk ve vatandaşlar birlikte halay çekti. (Yunus Tuğrul-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir