• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Rusya`da insanlı uçuşlar askıya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Kazakistan'daki Baykonur üssünden Uluslararası Uzay İstasyonu`na (UUİ) fırlatılan Soyuz uzay aracının roketinde kısa süre sonra arıza meydana geldi ve içindeki mürettebat Jezkazgan kentine acil iniş yaptı.

Rus uzay ajansı Roscosmos, Uluslararası Uzay İstasyonu`na (UUİ) fırlatılan Soyuz bir aracının roketinde çıkan bir arıza nedeniyle bir paraşütle atlayan Rus kozmonot Aleksey Ovçinin ve ABD`li astronot Nick Hague`un sağlık durumlarının iyi olduğunu olay sonrasındaki ilk fotoğraflarını yayınlayarak açıkladı.

​​Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, ABD'nin uzay aracında çıkan arıza nedeniyle anlayışlı olmasını umduklarını söyledi.

Diğer yandan Rusya Bakanlar Kurulu, Rogozin'in Başbakan Dmitriy Medvedev'e olayla ilgili soruşturma yürütüldüğü konusunda bilgi verdiği aktarıldı.

Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, "Çocuklar mutlaka uçacak. Önümüzdeki bahar tekrar uçuş gerçekleştirmelerini planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazetecilere konuşan Roscosmos yetkilisi Sergey Krikalev, Soyuz uzay aracıyla yapılan fırlatma işlemi sırasında çıkan arıza nedeniyle UUİ'ye gıda ve başka malzemeleri götürecek Progress kargo uçağının fırlatma işleminin de ertelenebileceğini söyledi. Nitekim, Progress uzay aracı da Soyuz'la aynı roket sistemini kullanıyor.

Krikalev, ayrıca Soyuz roketinde çıkan arızanın nedeni belirleninceye kadar tüm insanlı uçuşların askıya alındığını da doğruladı

Bu haberler de ilginizi çekebilir