• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Ar-Ge ve inovasyonun kalbi İstanbul`da atacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından organize edilen MMG 3. Ar-Ge&İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 17-18 Ekim tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi`nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın katılımının beklendiği organizasyon; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı`nın himayesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı`nın (SSM) desteği, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, TOBB ve DEİK'in katkıları ile gerçekleştirilecek.

İNOVATİF PROJELER

MMG 3. Ar-Ge&İnovasyon Zirvesi ve Sergisi`nde, Ar-Ge merkezleri, kalkınma ajansları, üniversiteler, teknoparklar ve organize sanayi bölgelerinde geliştirilen inovatif projelerin aynı platformda buluşturulması hedefleniyor. Projeler arasında sinerji ve etkileşim oluşturmak, projelerin yatırıma dönüşmesi ve ticarileştirilmesine katkıda bulunmak da yine organizasyonun hedefleri arasında yer alıyor. Organizasyonda, ayrıca çeşitli başlıklarda düzenlenecek oturumlarda konunun uzmanları, iş ve sanayi dünyası temsilcileri, akademisyenler ile kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ziyaretçilerle bir araya gelecek.

10 BİN ZİYARETÇİ

2017 yılında gerçekleştirilen etkinlikte, Ar-Ge merkezleri, kalkınma ajansları, üniversiteler, teknoparklar, savunma sanayi ve enerji firmaları başta olmak üzere birçok farklı sektör ve bölgeden 213 kurum ve kuruluş 500`e yakın inovatif proje sergilenmişti. Fuar, Ar-Ge ve inovasyon konularına ilgi duyan 10 binin üzerinde profesyonel tarafından da ziyaret edilmişti. Fuara yine yoğun bir katılım bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir