• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Bu gözlük ekranları karartıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

İnsanların gerçek hayata odaklanmasına yardımcı olması için tasarlanan bu güneş gözlüğünün sloganı:e “ekranlar hariç etrafınızdaki her şeyi görün”.  Bu ayın başında kitlesel fonlama platformu Kickstarter`da da yerini alan IRL gözlük, şimdiden 1300`den fazla bağışçıdan 100 bin dolara yakın kaynak sağladı.

LCD ve LED ekranları yatay polarize optikler aracılığıyla engelleyen IRL gözlük, polarize lensi 90 derece döndürerek, televizyon ve bilgisayar ekranını kapalı gibi gösteriyor. UV filtresi de bulunan gözlük aynı zamanda güneş gözlüğü gibi de kullanılabiliyor.

IRL gözlüğün beta versiyonunda ekran engelleme özelliği şimdilik televizyon ve bazı bilgisayar ekranları için çalışırken, ilerleyen aşamada ürünün telefon ekranlarını engelleyen versiyonunun da çıkartılması hedefleniyor.

Ürünün Kickstarter'daki sayfasında verilen bilgiye göre gözlük, bir filmdeki uzaylıların gerçek yüzünü görmeyi sağlayan gözlüklerden esinlenerek geliştirilmiş.

IRL gözlüğün tasarımcısı Ivan Cash, ürünle ilgili olarak dijital dünyayı her şeyiyle kucaklamak yerine artık bir adım geri atıp sorgulanması gerektiğini belirtiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir