• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
Sahabeler Adına 7 Bin Fidan Diktiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaman İl Müftülüğü ile Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER)’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Seç Yıldızını Yaşat Adını’ projesi kapsamında Kılbasan beldesinde 7 bin fidan dikildi. Herkesin seçtiği bir sahabe adına fidan diktiği alana `Sahabe Fidanlığı` adı verildi. Karaman’ın Urgan mevkiinde daha önce dikilenlerle birlikte proje kapsamında toplamda 10 bin adet fidan toprakla buluşmuş oldu.

Kılbasan beldesinde yapılan programda proje hakkında bilgi veren KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, Karaman’da Kutlu Doğum Haftası’nın Türkiye’de ilk olan değişik etkinliklerle kutlandığına dikkatleri çekti. Okçu, "Sahabe efendilerimiz adına dikilen 10 bin adet fidanla gerek Urgan mevkiinde gerekse Kılbasan beldesinde ağaçlandırma çalışmalarına önemli katkı yapıldı. 17 bin öğrenci ile 250 tutuklu ve mahkumun Hz. Peygamber Efendimiz(SAV)`in hayatını tekrar okuyarak sınava girmesi yanında dikilen fidanlarla sahabe efendilerimizin hayatlarının öğrenilmesi çok güzel bir uygulama. Proje kapsamında fedakarca çalışan tüm kurumlara, dernek üyesi arkadaşlara ve sponsor olan tüm firmalara teşekkür ediyorum." dedi.

Kılbasan Belde Belediye Başkanı İbrahim Baykara da yaptığı açıklamada, ağaçlandırma yapılan sahanın ismini Sahabe Fidanlığı koyduklarını, bakımını da belediye olarak gereken hassasiyeti göstererek yapacaklarını belirtti.


`Seç Yıldızını Yaşat Adını` projesi kapsamında Sahabe Fidanlığı’nda fidan dikimine gelen Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile Cezaevi Kurum Müdürü İshak Yıldırım, yapılan çalışmaların çok anlamlı olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Memleketi Karaman olmayanların yakınları adına da fidan dikildiği programda dağıtılan kartlara belirlenen isimler yazıldı. Ailelerin çocukları ile fidan diktikleri, seçtikleri sahabe ile kendi adlarını yazdıkları ve ilk sulamasını yaptıkları fidan dikme programı çiğköfte ve döner ikramı ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir