• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
KATA-DER: "Taşeron Değil İnsanız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - KATA-Der (Batman Kamu Personelleri Tasarım İşçileri Derneği) taşeron ve asgari ücret karşılığı çalışanların çalışmaların karşılıklarını alamadıklarını belirtmek amacıyla Gülistan Caddesi'nde saat 13.30'da "Taşeron Değil İnsanız" sloganıyla basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına birçok STK ve sendika temsilcisi de katılarak destek verdi.

 

Basın açıklamasını okuyan KATA-Der Şube Başkanı Sevda Direk, gece, hafta sonu demeden, mesai saati nedir bilmeden ve kurumlarda kadrolu işçilerden kat be kat daha iyi bir performans göstererek çalışan taşeron elemanlarının aldığı asgari ücretin yetersiz olduğunu vurguladı. Direk: "2012 Ocak ayında, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddini, 3 bin 299 lira olarak belirlenirken, bu rakam taşeron elemanları için hayaldir. Kendi kendimizle çelişiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Direk, açıklamasının devamında "Kamunun değişik kurumlarında müteahhit elemanı sıfatıyla çalışan angarya işlere ve en ağır iş gücü kendisine reva görülen bir statüde aldığının karşılığıyla hayatta tutunmaya çalışan çocuklarını okutmaya kira vererek ailesini barındırmak için yaşam mücadelesi veren işçiler olarak aldığımız 701 TL ile kira elektrik, su faturası ve gündelik harcamalarla yaşam mücadelesi vermekteyiz" dedi.

 

Direk son olarak, taşeronların aldığı asgari ücretin kastedilen standardın en alt sınırında bile olmadığının aşikâr olduğunu, Başbakanın bu duruma çare bulmasını dilediklerini ve Derneğin faaliyetlerine katkı sunan sendika ve STK'lara teşekkürlerini ilettiler.

Basın açıklamasının ardından imza kampanyası başlatıldı.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir