• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Camiler ve Din Görevlileri Haftası başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katıldığı 'Din Hizmetine Adanmış Ömürler' temasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bu sene 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı; ömürlerini başkalarının iyiliği, yeryüzünün imar ve ıslahı için adayan gönül erlerini, güzel ahlakın önderlerini, insanlığın yıldız şahsiyetlerini daha yakından tanımaya ve anlamaya vesile kılmayı hedefledik." dedi.

"Örnek insanlarını, gerçek kahramanlarını, büyük âlimlerini nesillerine tanıtmayanlar, çocuklarını başkalarının hikâyelerine meftun olmaya mahkûm ederler." diyen Erbaş, "Kabul edelim ki bugün başta gençler olmak üzere dünya insanının en büyük talihsizliği model insan olmanın ölçüsünü de, model insanlarını da kaybetmiş olmasıdır." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, insanlığın iyiliği için gayret gösteren örnek şahsiyetleri hatırlamanın önemine dikkat çekerek, "Bencillikle bütünleşen bireyselliğin, hayatı büsbütün kuşatarak insanlığı yalnızlık ve bunalımlara mahkûm ettiği bir zamanda, huzuru başkalarının huzurunda bulan insanları hatırlamanın bir vefa olduğu kadar, hayatın yeniden inşasında önemli bir imkân olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

"İslam, insanlığa ebedi kurtuluşu gösteren ilahi bir nizamdır"

İnsanın saygın ve üstün vasıflarla donatılmakla birlikte aynı zamanda çeşitli zaaflarla da yüklü bir varlık olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

"İnsanı en iyi bilen Allah, onun yeryüzünde hakikatin izinde huzurlu bir hayat yaşaması ve ahirette kazananlardan olması için hidayet rehberi olarak vahiy göndermiştir. Bu meyanda, Allah'ın yeryüzüne gönderdiği bütün vahiylerin ortak adı olan İslam; hayata hakikat penceresinden bakmayı öğreterek inanç, bilgi ve ahlakla bezenmiş bir hayatı tesis eden ve insanlığa ebedi kurtuluşu gösteren ilahi bir nizamdır."

Erbaş, vahyin hayatla buluşmasının en önemli merkezlerinden birinin camiler-mescitler olduğunu ifade ederek, "İnsanlık tarihinin başlangıcına dair Kur'an'ın bize hatırlattığı unsurlardan biri de Mekke'de inşa edilen Kâbe'dir. Böylece Kâbe'nin birer şubesi olan cami ve mescitler, İslam toplumlarının kimliği haline gelmiş, düşüncenin, hayatın ve medeniyetin merkezi olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Camiler tevhidin, sevginin, paylaşmanın, merhametin ve şefkatin sembolü olmuştur"

Medine'de İslam toplumu Mescidi Nebinin etrafında şekillendiğini hatırlatan Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

"Mescidi nebi ihtiyaçlarının karşılandığı, sorunların çözüme kavuşturulduğu, kimsesizlerin himaye edildiği sosyal bir hayat merkezi; edep, adap, ilim ve irfanın aşılandığı bir mektep olarak hizmet vermiştir. Böylece asırlar boyunca camiler tevhidin, birliğin, dirliğin, sevginin, paylaşmanın, yardımlaşmanın, merhametin, şefkatin sembolü olmuştur. Minberi ve kürsüsüyle, üstün insanlık nizamının öğretildiği, ilim ve ahlak, marifet ve hikmet derslerinin verildiği ilim merkezleri haline gelmiştir."

Hafta münasebetiyle Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Başkan Erbaş'a çiçek takdim etti.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Muslu, Prof. Dr. Huriye Martı ve Dr. Selim Argun, Başkanlığın üst düzey yöneticileri ile çok sayıda din görevlisi katıldı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir